Interior del Rusc del servei online de Mercadona

La nova compra online de Mercadona arriba a Jerez de la Frontera

03 de gener de 2023
  • Els clients online podran comprar de manera més intuïtiva a través de la nova web i app, que permeten localitzar els productes per mitjà de categories o fent ús d'un cercador.
  • La primera plataforma de Mercadona dedicada en exclusiva a la venda online a Andalusia, anomenada internament Rusc, està ubicada a Sevilla.

Mercadona ha llançat avui el nou servei de compra online a Jerez de la Frontera (Cadis) Les comandes es prepararan i enviaran als seus clients des del Rusc, com la companyia denomina internament les plataformes destinades al servei online.

Des d'aquest Rusc, situat a la zona d'Higuerón Sud a Sevilla, es dona servei a Sevilla i Huelva des del mes de desembre, i ara s’arriba al municipi de Jerez de la Frontera, incloent-hi els codis postals 11401, 11402, 11403, 11404, 11405, 11406, 11407, 11408, 11591 i 11593, que s'aniran ampliant.

D'aquesta manera, els clients online d'aquesta zona ja poden comprar  de manera intuïtiva a través de la nova web i app, que permeten localitzar els productes a través de categories o fent ús d'un cercador. El client disposarà de fotografies de cada producte, amb tota la informació rellevant.

Aquest nou model manté la mateixa tarifa que el servei anterior (7,21 € / comanda) i amplia l'horari de lliurament de 7:00 a 22:00 hores, de dilluns a dissabte, en franges de 2 hores a partir de l’endemà d'haver fet la comanda. A més, el client pot modificar la compra fins a la nit del dia anterior al lliurament.

Inversió de 25 milions d’euros

Aquest nou centre de distribució ha suposat una inversió total de 25 milions d'euros (xifra que inclou l’adquisició de la parcel·la en licitació pública) i, sobre una parcel·la de 30.220 m2, té una superfície de 9.938 m2, 1.850 dels quals estan destinats a productes frescos, incloent-hi una àrea d'emmagatzematge en fred per a productes refrigerats i congelats. Els productes frescos es reben i preparen el mateix dia de lliurament al client online, de manera que es garanteix la màxima qualitat i frescor.

Sostenibilitat i eficiència

Al Rusc de Sevilla, Mercadona hi disposa de 30 vehicles amb etiqueta ambiental ECO, tots microhíbrids, que poden transportar fins a 15 comandes. Aquests vehicles han estat dissenyats exclusivament amb tres zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: productes que requereixen temperatura ambient, productes refrigerats i productes congelats. A més, incorporen un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per als treballadors i la disminució del temps de descàrrega.

D'altra banda, al llarg de la superfície de la seva coberta s'hi han instal·lat 648 panells fotovoltaics. Amb aquests panells, el Rusc s'autoabasteix en el seu consum d'energia diari. S'hi inclouen millores en les instal·lacions com optimitzacions dels passadissos perquè els recorreguts dels treballadors es facin en menys passos. Addicionalment, s'ha dissenyat l'entrada i sortida de vehicles de manera eficient, i es disposa de 2 molls de tràiler que milloren el procés d'aprovisionament.

Exterior Rusc Mercadona Online a SevillaExterior del Rusc de Mercadona.

Treballador de Mercadona Online preparant comandes onlineTreballador de Mercadona Online preparant comandes online.

Interior Rusc Sevilla de Mercadona OnlineInterior del Rusc de Mercadona.

Vehicles de repartiment sortint des del Rusc de SevillaFurgoneta de repartiment sortint des del Rusc.

Imatge de capçalera: Treballador de Mercadona Online preparant comandes online.