Exterior botiga Mercadona

La Fundació Provincial Banc dels Aliments de Vigo i Mercadona signen un conveni de col·laboració

08 de octubre de 2019
  • La companyia dona 7.800 quilos de productes de primera necessitat perquè el Banc dels Aliments els pugui distribuir entre les famílies més vulnerables.
  • Mercadona va donar més de 710 tones d'aliments el 2018 a diverses entitats benèfiques i menjadors socials de Galícia.

La Fundació Provincial Banc dels Aliments de Vigo i la companyia de supermercats Mercadona han signat un conveni de col·laboració que formalitza la seva relació. Segons el conveni, l'empresa es compromet a col·laborar amb la tasca que porta a terme la Fundació, mitjançant la donació aliments de primera necessitat. Per la seva banda, el Banc dels Aliments es compromet a distribuir aquests productes entre les persones més necessitades de la província de Pontevedra, garantint les condicions adequades perquè puguin arribar al consumidor en perfecte estat.

El conveni té com a finalitat reforçar la relació que Mercadona manté amb el Banc dels Aliments, al qual ha donat 7.800 quilos d'aliments de primera necessitat durant la signatura. A més, col·laborarà un any més en el Gran Recapte Solidari de la província de Pontevedra, que organitza el banc i que tindrà lloc a finals de novembre. En el Gran Recapte de l’any passat, els clients de Mercadona van donar més de 36.700 quilos de productes bàsics a les botigues de Pontevedra.

Després de la signatura del document de col·laboració, el president del Banc dels Aliments, Pedro Pereira, va agrair "la implicació solidària" demostrada per Mercadona amb l'ONG i va recordar "la necessitat de seguir emparant les persones més desfavorides en un context, sens dubte, de millora macroeconòmica, però encara lluny d’abastar a totes les famílies de la nostra societat".

Per part de Mercadona, la gerent de Relacions Externes a Galícia, Mariña Rivas, ha agraït al Banc dels Aliments de Vigo "la seva gran feina a la província a favor dels més necessitats", i ha afirmat que el conveni "és la nostra aportació a la tasca important de voluntariat que desenvolupen els bancs dels aliments".

Durant els sis primers mesos del 2019, la Fundació Provincial Banc dels Aliments de Vigo va repartir prop d’1,1 milions de quilos. Respecte a l'any passat, va lliurar al voltant d’1,8 milions de quilos de menjar (1.760,629 quilos), a través dels 150 col·lectius socials amb què treballa, amb què va cobrir el 35 % de les necessitats de les persones més desfavorides que ajuda.

D’ençà que es va crear el 1995, l'ONG, apolítica i aconfessional, dedica els seus esforços a fer complir un dels drets humans més fonamentals: l'accés a una alimentació suficient, segura i saludable, de manera gratuïta. Des del 2014, l'entitat té una delegació pròpia a Pontevedra.

Pedro Pereira i Iván Martínez, president i vicepresident de la Fundació Provincial Banc dels Aliments de Vigo, juntament amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a GalíciaPedro Pereira i Iván Martínez, president i vicepresident de la Fundació Provincial Banc dels Aliments de Vigo, juntament amb Mariña Rivas, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Galícia.

Compromís social: "Tornar la societat part de tot el que en rep"

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar-li part de tot el que en rep. Per això, en el marc del seu Pla de Responsabilitat Social i amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i al progrés sostenible de la societat de què forma part, ha donat més de 710 tones d'aliments a dotze menjadors socials i altres institucions benèfiques gallegues, com ara els Bancs dels Aliments o Càritas durant el 2018.

Donacions d'aliments de Mercadona a Espanya

Mitjançant el seu pla d'acció social, Mercadona té el compromís de tornar a la societat part de tot el que en rep. És per això que dona suport i col·labora amb diverses institucions i entitats socials que ajuden moltes persones a Espanya. El 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes a bancs dels aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques, xifra que equival a 140.000 carretons d’anar a comprar.