El president de la República Portuguesa visita el primer supermercat

Juan Roig rep el president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, en el primer supermercat de Mercadona a Portugal

08 de juliol de 2019
  • Juan Roig, president de Mercadona, ha rebut aquesta tarda el president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, per explicar-li de primera mà el projecte de la companyia a Portugal.
  • La visita ha tingut lloc en el primer supermercat de Mercadona a Portugal, que es va inaugurar el 2 de juliol passat a Canidelo, Vila Nova de Gaia.

Mercadona, empresa de supermercats físics i de venda online, ha rebut aquesta tarda la visita del president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, per presentar-li de primera mà i donar-li a conèixer els detalls del projecte de Mercadona a Portugal.

La visita ha tingut lloc al supermercat Canidelo a Vila Nova de Gaia, que va obrir les portes al públic el dimarts passat, dia 2 de juliol, i que, al llarg de la primera setmana, ha tingut una gran afluència de "caps" (clients). A aquesta visita també hi han assistit el president de la Cambra de Vila Nova de Gaia, Eduardo Vítor Rodrigues, i la presidenta de la Junta Parroquial de Canidelo, María José Gamboa.

Juan Roig, president de Mercadona, ha agraït al president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa, la seva visita al supermercat Canidelo i ha destacat que "l'obertura d'aquest supermercat al nostre país germà i veí, Portugal, ha suposat una fita històrica per a la companyia". També ha agraït a tots els empleats del supermercat la feina que estan fent per oferir un servei excel·lent als "caps" (clients).

Durant la visita, el president Marcelo Rebelo de Sousa s'ha mostrat sorprès per la inversió que ha fet l'empresa en tan poc temps, i s’ha referit al treball creat i a la perspectiva d'obrir botigues els anys vinents.

Mercadona a Portugal

D’ençà que va anunciar la seva entrada a Portugal el 2016, la premissa de la companyia sempre ha estat la següent: "Ser una empresa amb el Model de Qualitat Total portuguesa, d'origen espanyol i amb seu a València; a Portugal, som portuguesos". El primer pas important va ser la creació de l'empresa Irmãdona Supermercados S.A., amb domicili fiscal a Portugal. La companyia té la seu a Porto, on hi ha les oficines centrals, a més de les que ja hi ha a Lisboa.

El 2019 Mercadona té previst invertir 100 milions d'euros en el seu projecte a Portugal, als quals se sumen els més de 160 milions d'euros invertits fins ara, de manera que la inversió total del projecte de la companyia superarà els 260 milions d'euros des que va anunciar l’entrada a Portugal el 2016. La inversió està dirigida principalment a la construcció de supermercats i d'un bloc logístic ubicat a Póvoa de Varzim (Porto), que s’ha completat recentment sobre una parcel·la de més de 50.000 m2 i amb dues naus de 12.000 m2, que serviran per desenvolupar l'activitat logística a Portugal, i al desenvolupament del Centre de Coinnovació situat a Matosinhos, un gran laboratori d'idees de 1.000 m2 que ajuda l'equip de Mercadona a definir, juntament amb els clients portuguesos, l'assortiment de productes a Portugal, totalment adaptat a les necessitats d'aquest mercat. En aquest centre, els equips de treball estudien en detall els gustos i els hàbits de consum del "cap" portuguès.

A més, Mercadona, per qui la figura del proveïdor és molt i molt important, col·labora amb 300 proveïdors portuguesos des de fa anys. En aquest sentit, ha fet compres per valor de 203 milions d'euros des que va anunciar el seu projecte el 2016, i té previst unes compres el 2019 per valor de més de 90 milions d'euros. Així mateix, la companyia, que té actualment una plantilla de 900 treballadores i treballadors portuguesos, té previst arribar als 1.100 el 2019, continuant amb els processos de selecció de tots els llocs inicialment previstos.

Imatge de capçalera: president de la República, Marcelo Rebelo de Sousa, president de Mercadona, Juan Roig, membres del Comitè de Direcció de Mercadona i la resta de membres de l'equip de Mercadona.