Logotip exterior façana Mercadona

Granada - Mercadona obre un nou supermercat al CC Nevada Shopping d'Armilla

30 de novembre de 2018
  • El nou supermercat d'Armilla, que respon al Nou Model de Botiga Eficient, té una plantilla de 57 treballadors amb ocupació estable i de qualitat.
  • La nova botiga presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental, com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència de compra dels seus clients.
  • El nou supermercat ha suposat una inversió d’1,2 milions euros i en la seva construcció han participat 70 proveïdors, que han donat feina a més de 180 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat a Armilla (Granada), concretament al CC Nevada Shopping. Aquest supermercat, que respon al Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra amb millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, entre altres novetats.

A més, entre altres millores, el supermercat del CC Nevada disposa d'uns passadissos més amplis, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 2.096 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en l’entrada exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'aquesta nova botiga eficient de Mercadona han participat 70 proveïdors, que han donat feina a 180 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 10 a 22 hores. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2017, Mercadona havia invertit més de 480 milions d'euros tant en la reforma com en l'obertura de nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga. A la província de Granada, la companyia tancarà el 2018 amb l'obertura de 3 nous supermercats a Armilla, Motril i Granada, juntament amb les reformes executades a Chauchina, La Zubia, Loja i Granada, que han suposat una inversió de més de 12 milions d'euros. Aquesta aposta decidida per oferir el Nou Model de Botiga Eficient ha suposat en alguns casos el trasllat de la botiga a una nova ubicació dins el mateix municipi, com és el cas de la nova botiga a Granada capital situada a l’avinguda Juan Pau II, anteriorment a la Carretera de Jaén, o la nova ubicació de la botiga de l’avinguda Las Monjas de Motril, que es trasllada al Parc Comercial de Motril abans de final d'any.

Mercadona a Granada

La companyia va tancar el 2017 amb 38 supermercats, una plantilla de 1.985 treballadors i va fer compres a la província per valor de 192 milions d'euros. Així mateix, la companyia manté el seu compromís amb el Banc dels Aliments de Granada i diferents menjadors socials repartits per tota la província.