Mercadona obre avui el seu primer supermercat a Elgoibar

Gipuzkoa - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Elgoibar

11 de desembre de 2018
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat, i la inversió de 4 milions d'euros.
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions, com una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • En la construcció del nou supermercat, que redueix el seu consum energètic fins a un 40 % respecte a una botiga convencional, han participat 92 proveïdors, que han donat feina a 335 persones durant la fase d'obra.

 

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Elgoibar (Guipúscoa), concretament a la zona de Lerun Txiki. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, ha suposat la creació de 40 llocs de treball estables i de qualitat, i la inversió de 4 milions d'euros.

La botiga presenta novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

A més, el supermercat d'Elgoibar disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i dos nous models de carretons de la compra, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'aquesta nova botiga eficient de Mercadona han participat 92 proveïdors, que han donat feina a 335 persones durant la fase d'obra.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.15 a 21.15 hores, i disposa d'un aparcament de 165 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Durant el 2017 Mercadona va invertir més de 180 milions d'euros en la reforma de 126 supermercats i l'obertura d'uns altres 29 nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 17 botigues al País Basc: cinc a Vitòria (Àlaba), tres a Bilbao, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi i Berango (Biscaia), i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Sant Sebastià i Elgoibar (Guipúscoa). La plantilla està formada per 1.462 persones, amb ocupació estable i de qualitat. A més, ja ha culminat la primera fase de la construcció del seu bloc logístic a Vitòria, amb una inversió de 50 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball.

Així mateix, té relació comercial amb 1.308 pimes d'aquesta comunitat i el 2017 va fer compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros. L'aposta de Mercadona pel producte local ha fet que, durant l'última campanya, compri 5.500 tones de peix fresc de les llotges de Biscaia i Guipúscoa, 236.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel, més de 252.000 unitats de brioix de mantega i més de 12.000 pebrots.

A més, en el marc de la seva responsabilitat empresarial, el 2017 ha donat més de 486 tones de productes de primera necessitat a través dels Bancs d'Aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa i del menjador social Nuestra señora de los Desamparados, de Vitòria.