Kale cabecera

El kale arriba a Mercadona

21 de novembre de 2016

 

Kale

  • El kale o col arrissada és una verdura saborosa, molt versàtil i repleta de propietats.
  • El kale de Mercadona és una verdura d'origen nacional que es conrea en camps de Múrcia i Canàries.

El kale, també conegut com a col arrissada, s'ha incorporat als lineals de Mercadona. Tots aquells que vulguin gaudir de les propietats d'aquesta verdura, poden adquirir-la en la secció de fruita i verdura de qualsevol establiment de la cadena en format borsa de 200 grams, i ja tallada i rentada, llesta per consumir.

El kale està passant a formar part de les dietes de moltes persones gràcies a la gran quantitat de beneficis que proporciona el seu consum al nostre organisme. Un dels més destacats és el volum de calci que conté. També és un aliment ric en ferro. Per aquest motiu, és un aliment ideal per introduir en les dietes vegetarianes i veganes o simplement per aquells que volen cuidar-se en el seu dia a dia.

Així mateix, el kale és una font de vitamines. La Vitamina C té propietats antioxidants i contribueix al bon funcionament del sistema immunitari. Per la seva banda, el seu contingut en Vitamina A contribueix al manteniment de les mucoses, pell i visió en condicions normals. El kale també té Vitamina K, que contribueix a la coagulació sanguínia normal i al manteniment dels ossos en condicions normals. A més, aporta fibra a l'organisme i es tracta d'un aliment amb sol 49 calories per 100 grams.

Per tot això ha de formar part dins d'una dieta variada i equilibrada i un estil de vida saludable.

El kale de Mercadona és una verdura d'origen nacional ja que es conrea en camps de Múrcia i Canàries i ho processen els interproveïdors Verdifresh i Mesturados Canarios.

Recomanacions de consum

Les fulles de kale tenen un sabor més intens que aliments similars com el bròcoli, la coliflor o la col de cabdell, per això es pot preparar de múltiples maneres, aprofitant al màxim el seu sabor. Són ideals per integrar-les en cru en les amanides i en la preparació de liquats. D'igual forma, es poden cuinar al forn o utilitzar-les en guisats.

Per a aquells que busquin un sabor més suau, n'hi ha prou amb rentar i massatgear les seves fulles.

Es recomana consumir la mesura d'una tassa i mitja de kale dos cops per setmana.

Receptes amb Kale de Mercadona

Les fulles de kale es poden menjar soles, en amanides, bullits, en alguns guisats, al forn, amb un toc de pebre de caiena o oli d'oliva, deshidratades, en batuts verds, en sandwichs i wraps… Aquí presentem uns suggeriments:

Receptes amb kale