Jesús Mediavilla i Laura del Palacio signen el conveni de col·laboració per a l’any 2024

El Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjar donades per Mercadona

30 de juny de 2023
  • En aquesta ocasió, Mercadona ha donat oli d'oliva i de gira-sol, mongetes blanques, conserves de tonyina i cigrons.
  • Aquesta col·laboració és fruit de l'acord anual de la companyia amb l'entitat benèfica val·lisoletana, que han tornat a renovar per a l'any 2024

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 20 tones d’oli d'oliva i de gira-sol, mongetes blanques, cigrons i conserves de tonyina al Banc d'Aliments de Valladolid. Ho fa gràcies a l'acord anual de la companyia amb l'entitat benèfica val·lisoletana, un acord que continua vigent després de la renovació del conveni, que han materialitzat Jesús Mediavilla, president de l'entitat benèfica, i Laura del Palacio, gerent de Relacions Externes de Mercadona a Castella i Lleó.

Jesús Mediavilla ha agraït la "generositat immensa" de Mercadona i ha manifestat: "Aquesta donació és molt important en uns moments en què tenim dificultats per cobrir una gran demanda d'alguns productes bàsics." El Banc d'Aliments de Valladolid atén 12.500 persones a la província. A Castella i Lleó són unes 62.000 persones les que reben ajuda a través de les 685 entitats que proveeixen els diferents bancs d'aliments de les nou províncies de la comunitat.

Per la seva banda, Laura del Palacio ha assenyalat: "És un orgull per a la companyia poder col·laborar amb qui més ho necessita a través dels bancs d'aliments, que són les entitats que coneixen millor les necessitats d'altres organitzacions benèfiques amb què treballen."

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, col·labora amb més de 550 entitats socials d’Espanya i Portugal, a les quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, el 2022 la companyia va donar un total de 25.100 tones de productes de primera necessitat, un 22 % més que l’any 2021, a totes aquestes entitats i organitzacions. A Castella i Lleó col·labora amb 61 entitats socials i organitzacions benèfiques, a les quals l’any passat va donar 1.621 tones de productes de primera necessitat, un 7 % més que el 2021.

El Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjarEl Banc d'Aliments de Valladolid rep més de 20 tones de menjar.

Jesús Mediavilla i Laura del Palacio signen el conveni de col·laboració per a l’any 2024Jesús Mediavilla i Laura del Palacio signen el conveni de col·laboració per a l’any 2024.