Més de 1.300 opcions sense gluten a Mercadona

Dia Nacional del Celíac: opcions sense gluten a Mercadona

26 de maig de 2021
  • Aquest 27 de maig Mercadona se suma al Dia Nacional del Celíac com a part del seu compromís i suport cap a les persones celíaques.
  • La companyia té més de 1.300 referències sense gluten i continua treballant en el desenvolupament d'un ampli assortiment de productes de gran qualitat i lliures de gluten.

Com cada 27 de maig, Mercadona reforça el seu compromís amb els "Caps" (clients) que pateixen intoleràncies o al·lèrgies alimentàries al gluten en el Dia Nacional del Celíac. Per ajudar a visibilitzar aquesta malaltia, la companyia llança un vídeo recopilatori amb alguns productes aptes per a celíacs disponibles a Mercadona.

Assortiment sense gluten a Mercadona

Actualment la companyia, que té més de 1.300 productes sense gluten Hacendado, continua treballant diàriament per desenvolupar un ampli assortiment de qualitat, pensat per satisfer les necessitats de les persones celíaques.

Mercadona col·labora amb els "Caps" que no poden ingerir aquest tipus de proteïna, amb proveïdors especialistes i amb diferents associacions de celíacs de referència a Espanya, per oferir productes convenientment envasats i identificats a l’etiquetatge, i garantir la màxima seguretat alimentària.  

Mercadona i organitzacions d'ajuda al col·lectiu celíac

Mercadona col·labora estretament amb diferents entitats d'Espanya, com ara la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE) i les seves associacions autonòmiques, Celíacs de Catalunya (SMAP), l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació Espanyola de Persones amb Al·lèrgia a Aliments i Làtex (AEPNAA).

La col·laboració amb aquestes entitats ajuda a conèixer millor les necessitats dels consumidors celíacs. A més, Mercadona té l'objectiu de promoure accions adreçades a persones amb malaltia celíaca o sensibilitat al gluten.

En paraules d’Aarón Santana, president de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), "a l'hora de triar ja sigui un restaurant, un hotel per passar les vacances o un comerç on comprar, les persones celíaques són les que decideixen on aniran tenint en compte si s’ofereixen opcions segures i assessorades. Aquests establiments no només reben la persona celíaca, sinó tot el seu entorn, i això és garantia d'èxit per als qui decideixen apostar pel col·lectiu."

Per la seva banda, José T. Molina, president de l'Associació Celíacs de Catalunya, fa "una crida a les administracions públiques per seguir fomentant la formació dels professionals sanitaris i garantir l'accés al tractament als pacients celíacs, alhora que fem una crida a fabricants i distribuïdors alimentaris perquè incloguin productes aptes per a celíacs entre la seva oferta i eliminin peatges innecessaris pel que fa a preu i qualitat. D’altra banda, volem agrair a alguns agents privats, com és el cas dels supermercats Mercadona, el suport a la tasca de sensibilització sobre la malaltia celíaca que fem les associacions de pacients i de facilitar l'accés al seu tractament, la dieta sense gluten, als consumidors celíacs." 

Finalment, Roberto Espina, director de l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de la Comunitat de Madrid, destaca els projectes solidaris com Contigo 2020, amb què, gràcies a les donacions, l'associació distribueix un lot mensual de productes bàsics sense gluten "per garantir que les persones en situació de risc també compleixen la dieta sense gluten". A més, han posat en marxa diferents activitats per celebrar el 27 de maig, com ara el “Dia sense gluten a l’escola”, en què més de 450 centres escolars donaran un menú sense gluten a tots els alumnes per donar visibilitat a la malaltia i fomentar la integració dels més petits.

Productes sense gluten de Mercadona: consells

Coneix més detalls sobre els productes sense gluten Hacendado a l'apartat de Consells Sense Gluten