Exterior nou supermercat eficient a Santurtzi

Biscaia - Mercadona inverteix 7,8 milions d'euros a Santurtzi amb l'obertura d'un nou supermercat

15 de desembre de 2022
  • Aquest supermercat té una plantilla de 40 persones amb ocupació estable i de qualitat. La companyia ha fet una inversió de 7,8 milions d'euros per a la seva construcció, en què han participat 71 proveïdors, que han donat feina a 80 persones durant la fase d'obres.
  • Aquesta botiga sostenible està completament connectada tecnològicament i s'inaugura amb el Nou Model de Botiga Eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. A més, s'incorpora a la xarxa de botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia tanca l'any amb 31 supermercats al País Basc, 30 dels quals ja tenen implantat el Nou Model de Botiga Eficient.

Mercadona obre un nou supermercat eficient a Santurtzi, concretament al polígon El Árbol, núm. 15-17. Aquesta nova botiga té 40 empleats i ha comportat una inversió de 7,8 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 71 proveïdors, que han donat feina a 80 persones durant la fase d'obres.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Fins al 28 de desembre, hi podem trobar els encàrrecs de plats de Nadal, entre els quals destaca la safata amb 18 canapès de combinacions diferents, com ara formatge amb salmó i anet, crema de rosbif de vedella amb formatge i les noves incorporacions d’enguany, com són les cassoletes farcides d'hummus i de brandada de bacallà amb paté d'oliva negra. Com a plats principals, també s’ofereix pollastre de corral desossat farcit d’escalunyes, tòfona, foie, prunes, brandi i cansalada; mig garrí rostit; espatlla d’anyell marinada amb sal, romaní, farigola i llimona, o bé la galta guisada amb salsa de carn i vi negre. Tots aquests plats se serveixen amb guarnició de patates a rodanxes i cebetes confitades. A casa, només cal donar-los el darrer punt de forn o microones. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell molt més ergonòmic i lleuger.

Aquest nou supermercat té una superfície de sala de vendes de 1.500 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. El nou centre disposa de 135 places d'aparcament, en un pàrquing dividit en dues plantes.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. També s'hi han incorporat plaques solars, que suposen un estalvi energètic de més del 20 %.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona al País Basc

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres al País Basc que arriba als 578 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu local. La companyia ha acabat l’any 2021 amb una plantilla de més de 2.000 persones, totes amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al Nou Model de Botiga Eficient, el va començar a implantar al País Basc l’any 2017 amb l'obertura del supermercat ubicat a Sant Sebastià. Avui, la companyia té 31 supermercats al País Basc, 30 dels quals ja disposen del nou model.

Exterior nou supermercat eficient a SanturtziExterior nou supermercat eficient a Santurtzi.