Façana entrada botiga Mercadona

Bizkaia - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Gernika

21 de novembre de 2019
 
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat, i la inversió de més de 6 milions d'euros.
  • Aquesta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció "A punt per Menjar", de menjar acabat de fer, que està disponible en 10 supermercats bascos.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Gernika (Biscaia), concretament a la zona de Txaporta, després d’una inversió de més de 6 milions d'euros i la participació de 26 proveïdors que han donat feina a 174 persones durant la fase de reforma.

Aquest supermercat, que ha suposat la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat, obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servei optimitzant l'acte de compra dels seus clients, i presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, presenta novetats en totes les seves seccions, com ara un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla.

En aquesta botiga també s'incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats diferents, que pràcticament es dupliquen, ja que es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Aquesta secció ja està disponible en 10 supermercats bascos.

A més, el supermercat de Gernika disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb cadires i taules on els "caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.15 a 21.15 hores, i disposa d'un aparcament de més de 160 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2018, Mercadona va invertir 607 milions d'euros tant en la reforma com en l'obertura de nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 19 botigues al País Basc (cinc a Vitòria, una a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Berango, Leioa i Gernika, tres a Bilbao i una a Irun, Eibar, Oiartzun, Sant Sebastià i Elgoibar) i una plantilla de 1.800 persones, amb ocupació estable i de qualitat.

Al bloc logístic de Vitòria, que proveeix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos, i que dona feina a 360 persones, s’hi ha invertit, fins ara, 113 milions d'euros.

Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 442 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors bascos el 2018, xifra que suposa un increment del 4,5% respecte a l'any anterior, així com la inversió de 73,5 milions d'euros.

En el marc de la seva responsabilitat empresarial, la col·laboració de la companyia amb organitzacions socials basques s’ha traduït en la donació de 921 tones de productes de primera necessitat. Ha mantingut col·laboracions amb els Bancs dels Aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, i amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados, de Vitòria.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.