Patata nacional a Mercadona

Així funciona la temporada de patata nacional a Mercadona

15 de maig de 2024
  • De maig a setembre, els lineals de Mercadona tenen patates procedents de diverses zones productores d'Espanya.
  • Mercadona ja ofereix a totes les seves botigues patata nacional en tres formats: a granel, en malla de 3 quilos i en malla de 5 quilos. A mesura que avanci la campanya, l’anirà incorporant a la resta de l'assortiment de patates. 

Engega la campanya d'estiu de la patata nacional a Mercadona. De maig a setembre, totes les botigues Mercadona tenen una àmplia varietat de patates origen Espanya, conreades en camps de la Regió de Múrcia (Cartagena), Andalusia (Sevilla, Màlaga, Almeria), Madrid, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, el País Basc (Àlaba), les Canàries (Tenerife i Gran Canària) i les Illes Balears (Mallorca i Eivissa), gràcies als acords estables que manté amb els proveïdors Patatas Hijolusa, Patatas Meléndez, Patatas Gómez, Udapa, Cadimisa, Illacamp, Papacan, Mr. Chippy i Legufrut.

Mercadona ja té patata nacional en els tres formats principals: a granel, en malla de 3 quilos i en malla de 5 quilos. A més, a mesura que avanci la temporada anirà incorporant la patata nacional a la resta de l'assortiment, que inclou varietats com la patata vermella, l’especial per fregir, per a guarnició i per a microones.

Varietat de patata nacional a MercadonaVarietat d'assortiment i formats de patata nacional a Mercadona.

Aquesta diversitat de patates d'origen nacional a Mercadona permet gaudir de la versatilitat i la qualitat de les patates en els diferents formats i elaborar receptes delicioses.

Qualitat i origen en la fruita i verdura de Mercadona

Mercadona aposta per la fruita i la verdura de proximitat, i, com cada any, ofereix patata nacional durant la campanya d'estiu, després de la sembra de novembre a desembre i la collita posterior durant els mesos de gener a abril.

Temporada de patata nacional a MercadonaDurada de la campanya de patata d'origen nacional de Mercadona.

Enguany, des de Mercadona està previst que es comprin 94.000 tones de patates nacionals, xifra que representa un augment del 6 % respecte de l'any passat. Aquest increment reflecteix el compromís de la companyia amb els agricultors locals i la societat.

Així mateix, Mercadona defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari amb els seus proveïdors, que suposa un pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.