Iniciativa #AixòNOhadePARAR de Mercadona

#AixòNOhadePARAR suma més de 3.000 empreses que impulsen l’economia del país

05 de maig de 2020
  • La tornada a la normalitat productiva, clau per a l'activació econòmica i social del país.
  • La iniciativa ha rebut més d'un milió de visites i ha esdevingut un referent empresarial i econòmic.

Ara que entre tots, empreses, empresaris i treballadors, hem aconseguit mantenir el ritme constant i vital de la nostra activitat industrial i comercial durant més de dos mesos, és hora de centrar les nostres forces a activar tota l'economia. La tornada a la normalitat productiva és essencial per al desenvolupament econòmic i social del nostre país. Hem demostrat que ens podem adaptar als canvis i que la crisi sanitària en comptes de paralitzar-nos ha fomentat la nostra creativitat, la disposició a assumir riscos i l'afany de superació. I no ens aturarem.

La iniciativa #AixòNOhadePARAR es creava a mitjans de març, poc després que es declarés l'estat d'alarma. El seu objectiu sempre ha estat donar suport i visibilitat a les empreses, els treballadors i els empresaris que s'han reinventat o continuat la seva activitat durant la fase de confinament, agrair públicament el seu esforç i treball, i promoure així que l'economia nacional se segueixi movent.

Més de 3.000 empreses s'han adherit al moviment #AixòNOhadePARAR d’ençà que es va iniciar. Empreses petites, mitjanes i grans, autònoms, treballadors, particulars i empresaris, de diversos sectors i d’arreu del territori nacional han ajudat que l'economia espanyola no s’aturés de cop després de la detenció del país al començament de la crisi sanitària.

Gràcies a tots els mitjans de comunicació, nacionals i locals, i a l’amplificació que han fet del missatge, les més de 600 notícies publicades de la iniciativa  #AixòNOhadePARAR  han arribat pràcticament arreu del país. El web del moviment ha rebut més d'un milió de visites i els seus vídeos s'han reproduït 400.000 vegades a les xarxes socials. D’exemples sota aquesta iniciativa en podríem destacar molts; al web, hi són tots. Cada empresa ha aportat el seu granet de sorra, sigui adaptant la seva fàbrica a la producció de productes essencials o donant aliments als qui més ho necessiten. Empresaris, autònoms i directius d'alt càrrec del panorama nacional que formen part de la iniciativa #AixòNOhadePARAR  reflexionen sobre la situació que està vivint el país.

Clemente González, president del grup Alibérico i president d’IFEMA, ha declarat que serà una recuperació difícil i que el compromís de tots serà clau per sortir d'aquesta crisi. González comentava fa unes setmanes que la supervivència de moltes empreses i llocs de treball està en joc. Destaca la importància de comunicar a la societat tot el que es fa en pro de l'activitat econòmica i de l'ocupació des del coneixement de la realitat.

Alicia Asín, cofundadora i consellera de Libelium, destaca: “És important que ens reinventem i ens adaptem. Com més aviat tornem a la normalitat, abans tornarem a reactivar l'economia de país. Les empreses haurem de buscar la manera d'augmentar la productivitat al màxim. Tornarem a la normalitat, però fins llavors cal mantenir l'ànim alt per acostumar-nos a aquesta nova situació que ens toca viure”.

#AixòNOhadePARAR també ha recollit iniciatives d’autònoms com José Antonio Sáncheztaxista murcià amb una experiència de més de 23 anys en el sector. Aquest taxista, com molts d’altres, ha vist els seus ingressos reduïts gairebé en un 90 %. Tanmateix, José Antonio presta servei gratuït a tot el personal sanitari que ho necessita, col·labora en el transport de menjar a centres sanitaris i reparteix material de protecció a residències i comissaries.

Totes les empreses coincideixen en la importància de romandre unides i seguir lluitant juntament amb tots els treballadors. Després de la salut i la seguretat de les persones, la màxima prioritat és la recuperació financera del país. El focus s’ha de posar en l'activació del motor de l'economia: les empreses i els treballadors. Ells són la clau per a superar aquesta crisi.

Els dies vinents, la iniciativa #AixòNOhadePARAR acabarà la seva primera fase i evolucionarà cap al moviment E-Activa’t. Ha arribat el moment de prendre el vol. Activa't, perquè qui supera la crisi se supera a si mateix.  Activa’t, perquè si tu t’actives, actives tot un país.

Vídeo en castellà

AixòNOhadePARAR perquè Això Passarà