Actualidad - Notas de Prensa

Aguamur i Valle de San Juan es converteixen en nous fabricants interproveïdors de Mercadona

29 de octubre de 2016
  • Aguamur, proveïdor de la companyia des de 2001, es dedica a la producció i embotellament d'aigua mineral natural, mentre que Valle de San Juan, proveïdor des de 2011, es dedica a la producció de formatge d'ovella.
  • Mercadona aferma d'aquesta manera la relació amb Aguamur i Valle de San Juan i reforça la seva xarxa de fabricants interproveïdors, que en 2015 van invertir 525 milions d'euros per generar una indústria eficient.

Mercadona ha ampliat la seva xarxa de fabricants interproveïdors amb dues noves incorporacions: la companyia Aguamur S.L., amb seu a la província de Múrcia; i l'empresa Valle de San Juan Palencia S.L., situada a la regió de Palència, en sumar-se a aquesta xarxa de fabricants interproveïdors que formen el clúster industrial de la companyia valenciana. D'aquesta manera, Mercadona consolida la relació amb tots dos fabricants, els qui ja proveïen a la companyia, des de fa més de 15 anys en el cas del proveïdor d'aigua, i des de 2011 en el cas del fabricant de formatge d'ovella.

Aguamur, empresa familiar dedicada a la producció i embotellament d'aigua mineral natural procedent de la deu NEVAL, situada a la Serra del Segura a Moratalla (Múrcia), distribueix ampolles d'aigua a més de 350 botigues repartides en 7 províncies diferents com Alacant, Múrcia, Almeria i Albacete. Actualment, la companyia compta amb una plantilla de 30 persones i en 2015 va facturar més de 10 milions d'euros.

Per la seva banda, el nou fabricant interproveïdor Valle de San Juan és una empresa familiar amb més de 20 anys d'experiència en la producció de formatges d'ovella elaborats amb “Llet Crua”, i compta amb una plantilla de 48 persones. La companyia distribueix actualment el “Formatge d'ovella anyenc Fort” en les més de 1.500 botigues que Mercadona té repartides per tot el territori nacional. A més, Valle San Juan té previst modernitzar i ampliar la seva fàbrica de Villarrabé (Palència), perquè estigui a ple rendiment a 2017. Aquest projecte suposarà una inversió inicial de 5,2 milions d'euros i la creació de 12 llocs de treball.

Un clúster industrial a Espanya de més de 240 fàbriques

Des de fa anys, el Projecte Mercadona impulsa una xarxa de fabricants interproveïdors amb els quals, conjuntament, contribueix a dinamitzar l'economia de les zones en les quals tenen presència. Aquest compromís es tradueix en un important esforç inversor que permet engegar i consolidar nombroses iniciatives empresarials que constitueixen un dels valors diferencials més importants que caracteritzen el desenvolupament d'un país.

Actualment, el clúster industrial de Mercadona està format per més de 240 fàbriques al llarg de tota la geografia espanyola, i per una plantilla conjunta de més de 47.100 persones. A 2015, i per reforçar aquest clúster industrial, el conjunt dels fabricants interproveïdors van realitzar inversions per valor de 525 milions d'euros, destinades en la seva majoria a l'obertura de 67 noves fàbriques i línies de producció.

Conveni Marc de Bones Pràctiques Comercials

La relació de Mercadona amb els fabricants interproveïdors està regulada al Conveni Marc de Bones Pràctiques Comercials que se sustenta sota una sèrie de principis com la cooperació mútua, ja que s'estableixen sinergies entre tots els processos de la cadena de muntatge; l'objectiu conjunt, la relació del qual està basada en els fonaments del Model de Qualitat; el principi guanyar-guanyar, on s'estableixen acords beneficiosos per a ambdues parts; el compliment, els compromisos del qual es compleixen en els terminis acordats; la transparència, per incrementar la productivitat i competitivitat; i el principi d'estabilitat, ja que es tracta d'un conveni de durada indefinida amb terminis coneguts per ambdues parts.