Logotip de Mercadona en la porta d'un supermercat

A Coruña – Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient a Narón

30 de novembre de 2017
  • Aquesta botiga reobre després d'una reforma integral amb una inversió d'1,5 milions euros amb la participació de 36 proveïdors, que han donat ocupació a més de 156 persones durant la fase de reforma.
  • Aquest nou supermercat, completament connectat tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • A més de garantir la plantilla anterior, Mercadona ha generat 11 nous llocs de treball estables i de qualitat addicionals.

Mercadona reobre avui un nou supermercat a Narón (A Coruña), concretament entre l'Av. do Mar  i l’Estrada do Pavillón, en el Polígon de A Gándara, després d'una reforma integral per adaptar-lo al Nou Model de Botiga Eficient de la companyia, amb una inversió d'1,5 milions euros i la participació de 36 proveïdors que han donat ocupació a 156 persones durant la fase de reforma.  El nou supermercat presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients. 

La nova botiga eficient de Mercadona a Narón compta amb una superfície de sala de vendes de 1.700 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.  

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada o una nova xarcuteria amb pernil al tall, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, i dos models de carro, un model de carro estàndard i un model carro-cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou nombroses mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes. 

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 215 places per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques. 

Mercadona a Galícia

Mercadona compta amb 57 botigues en la comunitat gallega. La companyia va tancar 2016 amb una plantilla de 2.030 persones a Galícia, totes elles amb ocupació estable i de qualitat, i manté relació comercial amb 1.280 pimes i productors de matèries primeres gallecs. Concretament, va realitzar durant l'any passat compres en la Comunitat per valor de 1.182 milions d'euros. La inversió conjunta de Mercadona i els seus interproveïdors en la comunitat gallega el 2016 va ser de 31,6 milions d'euros.