Noves cistelles de Mercadona en botiga.

Mercadona comença a col·laborar amb el menjador de la Casa Familiar Nuestra Señora de los Ángeles de Saragossa

18 de juliol de 2017
  • Mercadona també col·labora amb altres menjadors socials i entitats benèfiques de Saragossa, com El Refugio, San Antonio, el Carmen o el Banc d'Aliments.
  • Mercadona va donar 206,9 tones de productes de primera necessitat en 2016 a Aragó.

Mercadona ha començat a col·laborar amb la Casa Familiar Ntra. Sra. de los Ángeles de Saragossa, les instal·lacions de la qual es troben al C/ Monasterio de Nuestra Sra. de los Ángeles nº 5 de Saragossa, a través de la donació diària d'aliments destinada als usuaris del centre. Una acció amb la qual pretén donar un pas més en les tasques de col·laboració amb associacions i entitats benèfiques d'Aragó.

La Casa Familiar atén diàriament a unes 86 persones, incloent a persones majors i persones amb discapacitat, repartint unes 345 racions de menjar diàries i elaborant i servint un menú amb productes de temporada.

El procés s'inicia cada matí quan els treballadors de Mercadona a Saragossa preparen en borses i caixes els aliments, que són aptes per al consum però no per a la venda, per lliurar-los al menjador en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Per garantir el procés, dos repartidors de Mercadona s'encarreguen de lliurar els productes des de la botiga al menjador social, facilitant el treball als voluntaris perquè puguin preparar els aliments sense necessitat que hagin de desplaçar-se per recollir-los.

El responsable del menjador, el Germà José Luís, ha expressat la seva satisfacció per aquesta iniciativa, afirmant que "estem molt agraïts a Mercadona per aquesta nova etapa que comença i molt especialment pel tracte proper, la comprensió i l'afecte amb el qual ha estat acollit aquest projecte".

Amb aquesta col·laboració, Mercadona consolida el seu programa de col·laboració amb menjadors socials. En 2016, la companyia ha recolzat la labor de més de 120 institucions en diferents localitats de tota Espanya a les quals dóna diàriament productes que no són aptes per a la venda però sí estan en perfectes condicions per al seu consum.

Durant l'any passat, Mercadona va seguir desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials que han ajudat a moltes persones. En total, i a través de les diferents iniciatives en les quals ha participat en totes les comunitats autònomes, ha donat 6.500 tones d'aliments, l'equivalent a 108.000 carros de la compra. En el cas concret d'Aragó, en 2016 Mercadona va donar 545 tones d'aliments a diverses entitats benèfiques i menjadors de la comunitat.