Accions per a reduir la meua petjada de carboni

Què puc fer per a reduir la meua petjada de carboni?

22 de abril de 2023

El canvi climàtic és un dels principals problemes que tenim en l'actualitat. Mercadona no n'és desconeixedora del tema. Patix els seus efectes en alguns dels seus processos i és conscient que la seua activitat també pot contribuir al canvi climàtic. Per això, des de fa anys, ens vam comprometre a dir "Sí a continuar cuidant el Planeta" duent a terme diferents accions com la reducció de la petjada de carboni, la implantació de plaques solars o l'estratègia 6.25 per a reduir el plàstic a les nostres botigues, entre altres.

Accions que produïxen un impacte en la petjada de carboni

La crema de combustibles, l'ús d'energia elèctrica, no gestionar correctament els residus… són fets que contribuïxen negativament a l'impacte en el canvi climàtic. Des de casa, també podem contribuir a reduir l'impacte en el medi ambient amb senzilles accions.

Ajuda'ns a reduir impactes sobre el canvi climàtic

Et presentem algunes idees per a reduir emissions de CO2 en el dia a dia. Cada gest compta!   

  • Si pots, desplaça't a peu, amb bicicleta o en transport públic per a vindre a les nostres botigues.
  • Utilitza els punts de recàrrega de Mercadona per a carregar el teu vehicle elèctric mentre fas la compra.
  • Consumix productes de proximitat. Els aliments locals se subministren a les nostres botigues amb menys moviments de transport, la qual cosa contribuïx a reduir els impactes en emissions. 
  • Utilitza les nostres bosses reutilitzables, o vine a comprar amb altres bosses que tingues a casa! L'ús de bosses reutilitzables afavorix l'economia circular i suposa una reducció de recursos naturals.