Uns consells útils per a protegir-te del sol a l'estiu, com usar els protectors solars i evitar riscos.

Consells davall del sol

26 de maig de 2021

L'estiu s'acosta i cada vegada passem més temps a l'aire lliure al sol. Per això, és indispensable usar un protector solar adequat.

Si volem evitar riscos, cal seguir una sèrie de consells per a no posar en perill la pell: saber quines són les hores adequades d'exposició, quant de protector solar cal aplicar i quines zones s'han de cuidar especialment, utilitzar after sun… en són només algunes.

Protegix-te del sol sense riscos

Hem elaborat una sèrie de consells sobre protecció solar, perquè aprengues a prendre el sol d'una manera segura i tranquil·la.

Protegix-te els 365 dies de l'any

Protegix-te diàriament, també en dies ennuvolats o davall d'un para-sol, i especialment a l'estiu. I no sols a la platja o a la piscina, també quan practiques esports a l'aire lliure, a la muntanya, quan passeges o mentre prens alguna cosa en una terrassa.

Aplica el protector mitja hora abans de l'exposició solar

És aconsellable aplicar el protector pel cos i la cara 30 minuts abans de l'exposició solar i deixar que s'absorbisca. S'han de tindre en compte les zones especialment sensibles (llavis, nas, orelles, clatell, muscles i peus).

Torna a aplicar el protector cada 2 hores

Es recomana tornar a aplicar cada 2 hores, especialment després del bany o sudoració.

Tria l'FPS (factor de protecció solar) apropiat per al teu to de pell

A la platja i a la piscina, utilitza un protector solar resistent a l'aigua, per a assegurar que la pell estiga protegida en tot moment.

A més, tin en compte que els xiquets han d'usar protecció específica infantil.

Evita exposar-te al sol durant el període de més radiació solar (entre les 12 i les 16 hores)

S'aconsella prendre el sol abans de les 12 i després de les 16 hores, i fer-ho de manera gradual.

Utilitza els complements que siguen necessaris per a protegir-te bé del sol: barret, pareo, para-sol, ulleres de sol…

Si prens medicació...

Informa't sobre possibles efectes secundaris de l'exposició solar per a evitar qualsevol reacció a la pell.

Després de prendre el sol, aplica after sun per a reparar, calmar i hidratar la pell

Després de l'exposició al sol és recomanable una dutxa amb aigua temperada o fresca per a evitar que es resseque la pell. A continuació, aplica l'after sun.

Recorda que és molt important beure aigua freqüentment abans, durant i després de l'exposició al sol.

Qualitat dels protectors solars de Mercadona

Els protectors solars de Mercadona protegixen contra la radiació UVA/UVB perquè complixen la normativa europea. A més, estan formulats amb diferents textures per a adaptar-se a les necessitats de tots els tipus de pell.

Com aplicar els protectors solars i after sun

Imagen Texto 1 Consejos bajo el sol

En Mercadona disposem d'una àmplia varietat de protectors solars i after sun. A continuació t'indiquem com fer una bona aplicació segons el tipus de protector.

  • Aerosol: Polvoritza de manera contínua sobre la pell fins a cobrir cada zona del cos. A continuació estén amb la mà de manera uniforme fins que l'absorbisca la pell. No s'ha de vaporitzar directament sobre la cara, s'ha de polvoritzar abans a les mans i s'estén sobre la cara, i cal evitar sempre el contorn d'ulls.
  • Llet: Aplica mínim dos dits de crema per la zona que es vol protegir al cos i mínim un dit de crema per la cara. Estén amb la mà uniformement fins que la pell absorbisca la crema.
  • Oli: Aplica mínim de 12 a 15 polvoritzacions depenent de la zona a protegir en el cos. Polvoritza sobre la pell i, a continuació, estén sempre amb la mà de manera uniforme. Té una textura seca i d'absorció ràpida.
  • Esprai: Aplica mínim de 12 polvoritzacions depenent de la zona a protegir en el cos i mínim 6 a la cara. Polvoritza sobre la pell i, a continuació, estén sempre amb la mà de manera uniforme, excepte a la cara, en la qual polvoritzarem directament sobre la mà i a continuació estendrem sobre la cara i sempre evitant el contorn dels ulls.
  • Crema facial: Aplica un mínim d'un dit de crema per la zona de la cara i bescoll que vols protegir. Aplica sempre els protectors facials sobre la cara neta i eixuta.
  • After sun: Després de l'exposició solar s'ha d'aplicar after sun després de la dutxa per a calmar, hidratar i reparar la pell i ajudar així a prolongar el bronzejat, i evitar que pele la pell.

Falsos mites

Els protectors solars són vàlids d'un any per a un altre

Els protectors solars es regixen pel PAO, temps en el qual el producte manté les seues propietats des que s'obri, i es representa en

l'envàs amb el dibuix d'un pot obert i el nombre de mesos corresponents.

Si use protector solar no em bronzege

No existix la protecció 100 %. Encara que portem protector solar, sempre hi haurà un poc de radiació solar que active la producció de melanina, sistema de protecció natural de la pell i responsable del "moreno".

Amb mascareta no és necessari usar protecció solar

Les mascaretes no impedixen el pas de tota la radiació solar, per la qual cosa sempre s'ha de protegir la cara.

A l'hivern i en dies ennuvolats no cal usar protector solar

Els núvols deixen passar part de la radiació ultravioleta. Si volem protegir-nos correctament, hem d'usar un protector solar tot l'any.

Hi ha protectors solars "pantalla total" que bloquegen el 100 % de la radiació

Cap protector solar és capaç de bloquejar el total de les radiacions solars.

La pell morena no necessita protector solar perquè no es crema

Les pells més fosques tenen més facilitat per a bronzejar-se, però també patixen els efectes nocius de l'excés de radiació solar i per això també és necessari sempre usar protecció solar.

Altres recomanacions

Coneixes la Línia facial Anti-manchas Deliplus? Descobrix els nostres Tractaments anticel·lulítics per a preparar l'estiu.