Et donem uns quants consells útils per a protegir-te del sol este estiu i eliminar riscos.

Consells davall del sol

28 de maig de 2020

L'estiu s'acosta i cada vegada dediquem més temps a prendre el sol. L'ús d'un protector solar adequat és indispensable. Ara bé, si volem eliminar riscos, cal seguir una sèrie de pautes per a no posar en perill la nostra pell.

És important saber quines són les hores adequades per a exposar el nostre cos al sol, quant de protector solar cal aplicar i quines zones hem de cuidar especialment, com utilitzar un postsolar i altres qüestions importants.

Com aplicar els protectors solars i cremes postsolars

En Mercadona tenim una àmplia varietat de protectors solars i cremes postsolars. A continuació t’indiquem com fer una bona aplicació segons el tipus de protector.

  • Esprai: polvoritza de manera contínua sobre la pell fins que cobrisques cada zona del cos. A continuació estén amb la mà de forma uniforme fins a la seua absorció. No vaporitzes directament sobre la cara, polvoritza abans a les mans, estén sobre la cara i evita sempre el contorn dels ulls.
  • Llet: Aplica, com a mínim, 2 dits de crema per cada zona que vols protegir al cos i, com a mínim, 1 dit de crema per cada zona de la cara. Estén amb la mà uniformement fins que la pell absorbisca la crema
  • Oli: Aplica, com a mínim, de 12 a 15 polvoritzacions, depenent de la zona que vulgues protegir del cos. Polvoritza sobre la pell i a continuació estén sempre amb la mà de manera uniforme. La textura és seca, és de ràpida absorció.
  • Esprai: Aplica, com a mínim, de 12 a 15 polvoritzacions, depenent de la zona que vulgues protegir del cos i, com a mínim, 6 en la cara. Polvoritza sobre la pell i a continuació estén sempre amb la mà de manera uniforme, excepte en la cara que polvoritzarem directament sobre la mà i a continuació estendrem sobre la cara, sempre evitant el contorn dels ulls.
  • Crema facial: aplica com a mínim 1 dit de crema per cada zona de la cara que vulgues protegir. Aplica sempre els protectors facials sobre la cara neta i eixuta.
  • Crema postsolar: després de l'exposició solar, aplica crema postsolar després de la dutxa per a calmar, hidratar i reparar la pell i ajudar així a prolongar el bronzejat.

Protegix-te del sol sense riscos

Per això hem elaborat una sèrie d'apunts sobre protecció solar, perquè aprengues a prendre el sol d'una manera segura i tranquil·la.

Protegix-te durant tot l'any

Protegix-te diàriament i no solament a la platja o a la piscina. També quan practiques esports a l'aire lliure, a la muntanya, quan passeges o mentre prens alguna cosa en una terrassa.

Aplica una quantitat adequada de protector solar de manera uniforme

És aconsellable realitzar l'aplicació pel cos i la cara 30 minuts abans de l'exposició solar. Para atenció especial a les zones sensibles com el nas, orelles, muscles, bescoll i empenyes.

Tria l'FPS (Factor de Protecció Solar) apropiat per al teu fototipus de pell

A la platja i a la piscina utilitza un protector solar resistent a l'aigua, per a assegurar que la teua pell es trobe protegida en tot moment.

Tria la textura del teu protector solar que millor s'adapte a la teua pell i torna a aplicar cada dos hores, després del bany, sudoració o després d'eixugar-nos amb la tovallola.

A més, tin en compte que els xiquets han d'usar protecció específica.

Evita exposar-te al sol durant les hores centrals del dia (entre les 12 i les 16 hores)

S'aconsella prendre el sol abans de les 12 i després de les 16 hores, i fer-ho de manera gradual.

Utilitza els complements que siguen necessaris per a protegir-te bé del sol: barret, pareo, para-sol, ulleres de sol…

Després de prendre el sol aplica el postsolar per a reparar, calmar i hidratar la teua pell

Després de l'exposició és recomanable una dutxa amb aigua temperada o fresca per a evitar que es resseque la pell. A continuació aplica el postsolar.

Recorda que és molt important beure aigua freqüentment abans, durant i després de l'exposició al sol.

Qualitat dels protectors solars de Mercadona

Els protectors solars protegixen de la radiació UVA/UVB i complixen amb la normativa europea. A més estan formulats amb diferents textures per a adaptar-se a les necessitats de tots els tipus de pell.

Altres recomanacions

Si busques productes de tractament corporal o facial, perfums o colònies, higiene personal… entra en la nostra secció de Perfumeria.