Pas a pas per a netejar i mantindre la piscina amb els productes i consells necessaris.

Com netejar i mantindre una piscina

01 de juny de 2022

A continuació, t'oferim una guia per a netejar i mantindre la piscina, i també els productes necessaris per a disfrutar-la en condicions òptimes. Si tens una piscina, amb l'arribada del bon oratge ja deus estar pensant que és hora de posar-la a punt i mantindre-la adequadament, així que esta sèrie de consells útils t'aniran molt bé.

Tin en compte que este assortiment de productes per a piscines només està disponible en algunes de les nostres botigues. Consulta la teua botiga més pròxima o telefona al nostre número gratuït d'Atenció al Client 800 500 220.

Consells per a la neteja i el manteniment de la piscina

En primer lloc, has de calcular el volum de l'aigua en m3 per a saber quina quantitat de producte has d'usar.

Fórmulas para calcular el volumen del agua de una piscina

Hi ha dos escenaris possibles:

1. Mantindre l'aigua neta

Productos para limpiar la piscina

Si acabes d'omplir la piscina o ja la tens a punt i vols mantindre-la perfecta tot l'estiu, et recomanem els productes següents per a aconseguir una aigua cristal·lina.

Ajustar els nivells de pH

Si el pH està per davall del nivell, l'hauràs d'ajustar amb l'Incrementador de pH. Amb este producte, podem pujar el pH de l'aigua per a mantindre'l en un interval de 7,2 a 7,6.

Dosi recomanada: 6 g d'Incrementador pH x Volum piscina (m3) x Dècimes a augmentar.

Però si el pH està per damunt del nivell òptim, caldrà regular l'aigua amb el Reductor de pH per a mantindre'l en un interval òptim de 7,2 a 7,6.

Dosi recomanada: 5 ml de Reductor pH x Volum piscina (m3) x Dècimes a reduir = ml totals del Reductor de pH.

Mantindre els nivells de clor

Per a mantindre l'aigua en perfecte estat, s'ha d'afegir clor a l'aigua de la piscina.

Actualment, disposem de 3 tipus de clor. Tots complixen la funció de mantindre l'aigua, però actuen de manera diferent.

Clor en pastilles: producte de dissolució lenta ideal per al manteniment de l'aigua. L'usarem juntament amb el Clorador flotant col·locant una pastilla dins i deixant-lo surar sobre l'aigua.

Flotador con cloro para la piscina

Flotador con cloro introducido en la piscina

Clor 5 accions: inclou en un sol producte un tractament multifunció per a un manteniment complet de l'aigua de la piscina: clor, algicida (prevenció i eliminació d'algues), floculant (compacta els residus en suspensió de l'aigua per a portar-los al fons de la piscina), anticalç i mantenidor de pH.

Clor granulat: actua ràpidament perquè es dissol instantàniament. Recomanat per a la desinfecció i eliminació d'algues d'una manera ràpida.

Com a complement al clor recomanem usar l'antialgues líquid. Este producte és molt eficaç per a evitar l'aparició d'algues.

Precaucions: s'ha d'utilitzar el producte quan no hi haja banyistes dins de la piscina. Utilitza la quantitat justa del producte. No s'ha de tirar més producte del que calga, ja que podria aparéixer espuma en l'aigua.

2. Recuperar l'aigua bruta

Si la piscina no s'ha mantingut durant l'hivern i volem recuperar-la per a no buidar-la i tornar-la a omplir, és possible… t'expliquem com fer-ho!

Productos de cloro y anti algas para la piscina

Si l'aigua està verda opaca, el primer que hem de fer és aspirar els sediments amb un netejador de fons.

Ilustración limpieza de piscina

Després, afig el clor ràpid granulat: actua ràpidament perquè es dissol instantàniament. Recomanat per a la desinfecció de l'aigua. El podràs trobar en dos grandàries: 500 g i 5 kg.

Finalment, afig l'eliminador de terbolesa. Este producte ajudarà a recuperar l'aigua cristal·lina. Pots triar entre:

  • Eliminador de terbolesa líquid: amb efecte floculant (agrupa les partícules que enterbolixen l'aigua i les deposita al filtre o al fons de la piscina). Acció ràpida.
  • Eliminador de terbolesa en saquets: compacta les impureses i la brutícia en suspensió de l'aigua. Afig a l'skimmer. Acció lenta.

Producto Eliminador de turbidez de Mercadona

L'eliminador de terbolesa està recomanat tant per a recuperar l'aigua verda com per a mantindre l'aigua neta al llarg de tota la temporada.

3. Piscinas inflables

Si tens una piscina xicoteta, elevada o desinflable el Kit minipiscines t'ajudarà a iniciar i mantindre-la en perfecte estat.

Producto Kit mini piscinas de Mercadona

Este Kit inclou 500 g de clor ràpid granulat de dissolució instantània per a la desinfecció de l'aigua i 500 ml d'algicida per a previndre i eliminar l'aparició d'algues.

Per a aplicar els productes de manera adequada, es recomana llegir atentament les indicacions que hi ha a la part posterior del producte.

Altres recomanacions

Este estiu no t'oblides de protegir-te dels mosquits. Descobrix el nostre assortiment de productes antimosquits.

Quan acabe la temporada de piscina, mantín-la neta per a protegir-la amb el nostre producte per al manteniment de piscines.