Descobrix la millor manera per a eliminar les taques difícils dels teus tèxtils.

Aprén a eliminar les taques difícils dels teus tèxtils

26 de octubre de 2023

Els menjars i sopars en èpoques festives, com Nadal, Pasqua o qualsevol altra celebració, solen deixar un rastre de taques en tovallons, tapets i altres tèxtils.

Els vessaments de vi, taques de salses o de maquillatge sobre tèxtils estan a l'ordre del dia en les ocasions especials. Després, eliminar estes taques més difícils és tot un desafiament.

Però no et preocupes, perquè a continuació et proporcionem una guia breu per a eliminar les taques rebels i deixar les peces tèxtils en perfecte estat.

Com netejar els tapets i tovallons

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Ompli un recipient gran amb 4 litres d'aigua tèbia (màxim 40 °C) i l'activador llevataques que corresponga segons si el tèxtil és blanc o de color. Submergix el tapet i els tovallons i deixa-ho a remulla. Remou de tant en tant.
 • Quan acabes, llava-ho en llavadora, seleccionant el cicle de llavat adequat segons el tèxtil (seguix les instruccions del fabricant en l'etiqueta).
 • Estén a l'aire lliure, preferiblement al sol si el teixit ho permet.
 • Utilitzant els activadors, a més d'eliminar possibles taques, activarem el color o la blancor dels tèxtils.

Com eliminar taques específiques

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Taques de vi, salses, xocolate, fruita...: procura tractar les taques com més prompte millor utilitzant el nostre Dissolvent de taques polvoritzant-les directament i deixant actuar 5 minuts. Després, frega una miqueta la peça abans de llavar-la en la llavadora.

Aprende a eliminar las manchas difíciles de tus textiles.

 • Taques de greix: aplica un llevagreix directament sobre la taca i frega. Immediatament, llava la peça a mà o en la llavadora. El nostre Llevagreix Perfum Marsella és ideal per a esta classe de taques (el pots utilitzar amb espuma o sense).

Consells importants per a netejar taques difícils dels tèxtils

 • Actua amb rapidesa: com més prompte tractes una taca, més fàcil serà eliminar-la.
 • Identifica el tipus de taca i tria el mètode de neteja adequat, els productes adequats i més efectius. Verifica les etiquetes on s'indica com s'ha de cuidar el tèxtil per a seguir les instruccions del fabricant.
 • Prova abans en una àrea discreta: abans d'aplicar qualsevol producte de neteja en una taca, prova en una part no visible de la peça per a assegurar-te que no deteriore la tela ni el color.
 • Absorbix l'excés de taca: utilitza un drap net per a absorbir qualsevol excés de líquid o substància sòlida, sense fregar, només pressionant suaument.
 • No fregues massa: no fregues en excés les taques, ja que es poden estendre o penetrar més en la tela. Fes moviments suaus.
 • No planxes amb taques: no planxes mai els tèxtils amb taques, ja que es podrien fixar més.
 • Peces de vestir: tots estos consells es poden aplicar també a peces de vestir, sempre que el producte siga adequat per al tipus de teixit i seguint les instruccions de llavat del fabricant.
 • Llig atentament les instruccions de cada producte.

Altres recomanacions

Si busques un llevataques tèxtil tradicional, elaborat amb matèries primeres naturals, prova el nostre Percarbonat blanquejant.

Si es tracta de taques difícils en rodapeus, sofàs, parets i portes, motxilles i sabatilles esportives, et recomanem l'Esborrador màgic, un producte polivalent.

El nostre Detergent hipoal·lergogen perfumat deixa la roba impecable i amb un agradable perfum de colònia.