Descobrix els vins que millor mariden amb receptes d'estiu

Receptes estiuenques per a maridar amb els nostres vins

09 de juliol de 2021

Saps quin és el maridatge de vins adequat per a les receptes estiuenques?

En esta època de l'any la nostra alimentació s'adapta a la temperatura i el clima. Para atenció a estos consells per a maridar els nostres vins: lambrusco negre, blancs, negres d'estiu i sangria. Descobrix les receptes més fresques i lleugeres que millor harmonitzen amb cada un.

Lambrusco negre

Un vi ideal amb aperitius, ensalades, pasta, pizzes, etc.

Característiques

  • Fabricat a Itàlia.
  • Fresc i afruitat (elaborat amb mora i grosella).
  • S'ha de consumir entre 6 i 8 °C. No s'ha de posar a refredar al congelador.

Propostes de maridatge

  • Pots acompanyar-lo amb la nostra Pizza fresca Margarita cuita al forn de pedra.
  • O preparar tu mateix uns Espaguetis amb all i vitet (per a 2 persones):
    • Cou 200 g d'espaguetis.
    • Pica 2 grans d'all molt fi.
    • Retira les llavors d'un vitet i fileteja'l.
    • En unes 4 cullerades soperes d'oli, daura l'all amb el vitet.
    • Quan estiguen daurats, afig els espaguetis a la paella i comença a remenar.
    • Afig un parell de cullerades soperes de l'aigua de la cocció fins que l'oli i l'aigua "lliguen" en una crema i la pasta acabe de coure's al dente.
    • Una vegada a punt, empolvora amb julivert acabat de picar.
    • Acompanya-ho amb parmesà ratllat.

Indómito

Especialment indicat per a acompanyar peixos, ensalades i aperitius.

Característiques

  • Vi de raïm chardonnay.
  • Sabor afruitat i suau.
  • S'ha de prendre molt fred.

Propostes de maridatge

  • Crema d'espàrrecs blancs amb salmó fumat i freses (per a 2 persones):
  • Calfa una ceba fins que reduïsca bé, sense daurar. Afig un rajolí de vermut o de vi dolç perquè evapore amb uns 125 ml de nata. Cuina a foc baix uns minuts.
  • Posa la mescla en un got de batedora i afig 300 g d'espàrrecs blancs fins (sense l'aigua de la conserva).
  • Tritura-ho tot. Afig l'aigua de la conserva fins a aconseguir la textura de la crema que més ens agrade.
  • Cola i rectifica de sal.
  • En un plat, munta una base de 6 espàrrecs grossos (tiges i gemmes).
  • Culmina amb la crema, 50 g de salmó fumat i freses al gust.

  • Cons cruixents farcits de tàrtar de salmó i alvocat (per a 2 persones):
  • Tallem 150 g de llom de salmó cru a daus d'un centímetre i afegim ratlladura de gingebre i una cullerada de salsa de soja.
  • Talla també 150 g de salmó marinat en daus de la mateixa grandària i mescla la mateixa proporció amb el salmó cru.
  • Prepara una massa en forma de con amb massa fil·lo: estén els fulls de pasta fil·lo per parelles i unta amb un poc d'oli per les dos cares. Talla els fulls amb tisores en rectangles d'uns 10 x 15 cm. Enrotlla sobre si mateix per a donar-los forma de con. Posa els cons al forn a 180 °C entre 5 i 8 minuts fins que queden daurats.
  • Ompli quasi tot el con amb la mescla del salmó.
  • Tritura mig alvocat amb un pessiguet de wasabi i un rajolí de llima fins que ens quede una crema.
  • Amb una mànega pastissera corona els cons i decora amb cebollí.

Abadía Mantrús verdejo

Ideal per a peixos, mariscos, arrossos, ensalades i aperitius.

Característiques

  • Vi verdejo amb DO Rueda
  • Sabor intens afruitat i amb toc d'acidesa final.
  • S'ha de prendre molt fred.

Propostes de maridatge

  • Corbina a cuita pel dors amb sofregit d'all (per a 2 persones):
  • Precalfa el forn a 180 °C.
  • En la safata del forn, col·loca un llom de corbina d'uns 400 g, salpebra i afig unes gotes d'oli. Cuina al forn durant 15 minuts.
  • En una paella, afig 3 cullerades soperes d'oli i daura, a foc mitjà/baix, 2 grans d'all laminats sense deixar de remoure i, fora del foc, afig un rajolí de vinagre. Reserva.
  • Quan isca la corbina del forn, bolca suaument el sofregit d'all sobre el peix perquè es mescle amb els sucs. Amb una manyopla, alça i inclina la safata i amb una cullera recupera la mescla de la salsa que ha format l'oli amb els sucs del peix per a tornar a ruixar la corbina amb tres o quatre passes.

  • Risotto verd d'espinacs i gambes (per a 2 persones):
  • Pela i escapça 12 gambes mitjanes.
  • Cou un litre de caldo de peix.
  • Posa aigua a bullir en un casset amb una cullerada menuda de sucre i una altra de sal. Quan comence a bullir, afig 100 g d'espinacs frescos i un ram de julivert perquè fixen la clorofil·la durant 20 segons.
  • Passa a un bol amb aigua i gel amb una cullerada menuda de sal i una altra de sucre (el mateix mètode). Escorre deixant la mínima aigua possible i tritura fins que quede una salsa verda intensa.
  • Afig una cullerada de mantega a una paella. Afig 2 grans d'all picat i la part blanca d'un porro picat.
  • Posa un polsim de sal, afig una fulla de llorer i sofrig amb el foc molt baix durant 15-20 minuts fins que es tornen transparents.
  • Incorpora 200 g d'arròs i mescla-ho bé durant un parell de minuts. Rega amb mig got de vi blanc i continua removent fins que s'absorbisca i evapore tot l'alcohol. Fes el mateix amb una cullerada de suc de llima.
  • Aboca el caldo de peix calent en cassets i, molt a poc a poc, remou l'arròs segons es vaja absorbint tot el líquid. Tardarà uns 17 minuts des que comencem a donar voltes.
  • En l'últim moment, incorpora la salsa verda d'espinacs i julivert. Puja el foc, sense deixar de remoure, fins que s'evapore l'aigua. Posa a punt de sal i pebre. Apaga el foc i ratlla 20 g de formatge curat i un poc de pell de llima.
  • Quan l'arròs estiga a punt, salta mitja cullerada menuda de gingebre ben picat, afig les gambes uns segons i cobrix els plats que hem preparat amb la base del risotto verd.

Vi negre d'estiu llima 0 % sucre i alcohol

Una beguda molt versàtil que servix per a acompanyar tota classe de menjars, per a prendre amb l'aperitiu...

Característiques

  • No té alcohol.
  • No té sucre.
  • Refrescant, sabor de llima i dolç.
  • S'ha de prendre molt fred.
  • A la teua disposició en format botella i també en llanda per a portar a qualsevol part còmodament.

Propostes de maridatge

  • Tan sols has de comprar una de les nostres truites fresques de creïlla. La pots trobar amb ceba o sense.
  • O prepara a casa esta Ensalada de pollastre, formatge i alvocat que et proposem (per a 2 persones):
  • Pica 300 g de pit de pollastre tan fi com pugues i cuina'l salpebrat en una paella.
  • Afig al pollastre 2 cogombrets picats finament, cebollí al gust picat i 30 g de ceba fregida. Mescla-ho bé.
  • Afig 150 g de formatge d'untar i rectifica de sal.
  • Pela mig alvocat i talla'l en rodanxes.
  • En un bol, afig tots els ingredients, mescla-ho tot i ja estarà a punt per a consumir.

Sangria Casón Histórico

Per a acompanyar tota classe de menjars, per a prendre amb l'aperitiu...

Característiques

  • Aromàtica, refrescant i dolça.
  • 7 graus d'alcohol.
  • S'ha de prendre molt fred.

Propostes de maridatge

  • Creïlles braves (per a 4 persones):
  • Cou 4 creïlles amb pell i sal durant uns 30 o 40 minuts.
  • Pela-les i trosseja-les a daus.
  • Salta les creïlles en una paella amb un poc d'oli.
  • Quan comencen a daurar, afig la salsa brava i salta.
  • Prepara un allioli amb un ou, all i 200 ml d'oli de gira-sol a la batedora.
  • Posa les creïlles al plat, coronades amb allioli i un poc de pebre roig.

  • Ensalada russa (per a 4 persones):
  • Cou 2 creïlles i una carlota amb pell uns 30-40 minuts. Incorpora un manoll de bajoqueta redona els últims 10 minuts.
  • Deixa refredar i pela les creïlles i carlotes encara temperades. Mescla les tres verdures removent amb una forqueta, però sense triturar, buscant que la creïlla lligue.
  • Pica 4 cogombrets i tàperes al gust. Cou 2 ous i pica les clares. Afig cogombrets, tàperes, clares picades i 2 llandes de tonyina a la base de creïlla i mescla-ho. Afig un bon raig d'oli i rectifica de sal. Afig una o dos cullerades de maionesa.
  • Deixa refredar la mescla a la nevera. A l'hora d'emplatar, cobrix amb més maionesa. Per a decorar, empolvora amb els rovells sobrants de l'ou i acompanya amb puntetes salades.

Altres recomanacions

Has tastat el nostre gelat Mochi? Sabors a mango, coco i pistatxo, perfectes per a donar un toc final a qualsevol menjar o aperitiu.