Saps quin és el maridatge de vins adequat per a les receptes estiuenques?
En esta època de l'any la nostra alimentació s'adapta a la temperatura i el clima. Para atenció a estos consells per a maridar els nostres vins: lambrusco negre, blancs, negres d'estiu i sangria. Descobrix les receptes més fresques i lleugeres que millor harmonitzen amb cada un.
Lambrusco negre
Un vi ideal amb aperitius, ensalades, pasta, pizzes, etc.
Característiques
- Fabricat a Itàlia.
- Fresc i afruitat (elaborat amb mora i grosella).
- S'ha de consumir entre 6 i 8 °C. No s'ha de posar a refredar al congelador.
Propostes de maridatge
- Pots acompanyar-lo amb la nostra Pizza fresca Margarita cuita al forn de pedra.
- O preparar tu mateix uns Espaguetis amb all i vitet (per a 2 persones):
- Cou 200 g d'espaguetis.
- Pica 2 grans d'all molt fi.
- Retira les llavors d'un vitet i fileteja'l.
- En unes 4 cullerades soperes d'oli, daura l'all amb el vitet.
- Quan estiguen daurats, afig els espaguetis a la paella i comença a remenar.
- Afig un parell de cullerades soperes de l'aigua de la cocció fins que l'oli i l'aigua "lliguen" en una crema i la pasta acabe de coure's al dente.
- Una vegada a punt, empolvora amb julivert acabat de picar.
- Acompanya-ho amb parmesà ratllat.
Indómito
Especialment indicat per a acompanyar peixos, ensalades i aperitius.
Característiques
- Vi de raïm chardonnay.
- Sabor afruitat i suau.
- S'ha de prendre molt fred.
Propostes de maridatge
- Crema d'espàrrecs blancs amb salmó fumat i freses (per a 2 persones):
- Calfa una ceba fins que reduïsca bé, sense daurar. Afig un rajolí de vermut o de vi dolç perquè evapore amb uns 125 ml de nata. Cuina a foc baix uns minuts.
- Posa la mescla en un got de batedora i afig 300 g d'espàrrecs blancs fins (sense l'aigua de la conserva).
- Tritura-ho tot. Afig l'aigua de la conserva fins a aconseguir la textura de la crema que més ens agrade.
- Cola i rectifica de sal.
- En un plat, munta una base de 6 espàrrecs grossos (tiges i gemmes).
- Culmina amb la crema, 50 g de salmó fumat i freses al gust.
- Cons cruixents farcits de tàrtar de salmó i alvocat (per a 2 persones):
- Tallem 150 g de llom de salmó cru a daus d'un centímetre i afegim ratlladura de gingebre i una cullerada de salsa de soja.
- Talla també 150 g de salmó marinat en daus de la mateixa grandària i mescla la mateixa proporció amb el salmó cru.
- Prepara una massa en forma de con amb massa fil·lo: estén els fulls de pasta fil·lo per parelles i unta amb un poc d'oli per les dos cares. Talla els fulls amb tisores en rectangles d'uns 10 x 15 cm. Enrotlla sobre si mateix per a donar-los forma de con. Posa els cons al forn a 180 °C entre 5 i 8 minuts fins que queden daurats.
- Ompli quasi tot el con amb la mescla del salmó.
- Tritura mig alvocat amb un pessiguet de wasabi i un rajolí de llima fins que ens quede una crema.
- Amb una mànega pastissera corona els cons i decora amb cebollí.
Abadía Mantrús verdejo
Ideal per a peixos, mariscos, arrossos, ensalades i aperitius.
Característiques
- Vi verdejo amb DO Rueda
- Sabor intens afruitat i amb toc d'acidesa final.
- S'ha de prendre molt fred.
Propostes de maridatge
- Corbina a cuita pel dors amb sofregit d'all (per a 2 persones):
- Precalfa el forn a 180 °C.
- En la safata del forn, col·loca un llom de corbina d'uns 400 g, salpebra i afig unes gotes d'oli. Cuina al forn durant 15 minuts.
- En una paella, afig 3 cullerades soperes d'oli i daura, a foc mitjà/baix, 2 grans d'all laminats sense deixar de remoure i, fora del foc, afig un rajolí de vinagre. Reserva.
- Quan isca la corbina del forn, bolca suaument el sofregit d'all sobre el peix perquè es mescle amb els sucs. Amb una manyopla, alça i inclina la safata i amb una cullera recupera la mescla de la salsa que ha format l'oli amb els sucs del peix per a tornar a ruixar la corbina amb tres o quatre passes.
- Risotto verd d'espinacs i gambes (per a 2 persones):
- Pela i escapça 12 gambes mitjanes.
- Cou un litre de caldo de peix.
- Posa aigua a bullir en un casset amb una cullerada menuda de sucre i una altra de sal. Quan comence a bullir, afig 100 g d'espinacs frescos i un ram de julivert perquè fixen la clorofil·la durant 20 segons.
- Passa a un bol amb aigua i gel amb una cullerada menuda de sal i una altra de sucre (el mateix mètode). Escorre deixant la mínima aigua possible i tritura fins que quede una salsa verda intensa.
- Afig una cullerada de mantega a una paella. Afig 2 grans d'all picat i la part blanca d'un porro picat.
- Posa un polsim de sal, afig una fulla de llorer i sofrig amb el foc molt baix durant 15-20 minuts fins que es tornen transparents.
- Incorpora 200 g d'arròs i mescla-ho bé durant un parell de minuts. Rega amb mig got de vi blanc i continua removent fins que s'absorbisca i evapore tot l'alcohol. Fes el mateix amb una cullerada de suc de llima.
- Aboca el caldo de peix calent en cassets i, molt a poc a poc, remou l'arròs segons es vaja absorbint tot el líquid. Tardarà uns 17 minuts des que comencem a donar voltes.
- En l'últim moment, incorpora la salsa verda d'espinacs i julivert. Puja el foc, sense deixar de remoure, fins que s'evapore l'aigua. Posa a punt de sal i pebre. Apaga el foc i ratlla 20 g de formatge curat i un poc de pell de llima.
- Quan l'arròs estiga a punt, salta mitja cullerada menuda de gingebre ben picat, afig les gambes uns segons i cobrix els plats que hem preparat amb la base del risotto verd.
Vi negre d'estiu llima 0 % sucre i alcohol
Una beguda molt versàtil que servix per a acompanyar tota classe de menjars, per a prendre amb l'aperitiu...
Característiques
- No té alcohol.
- No té sucre.
- Refrescant, sabor de llima i dolç.
- S'ha de prendre molt fred.
- A la teua disposició en format botella i també en llanda per a portar a qualsevol part còmodament.
Propostes de maridatge
- Tan sols has de comprar una de les nostres truites fresques de creïlla. La pots trobar amb ceba o sense.
- O prepara a casa esta Ensalada de pollastre, formatge i alvocat que et proposem (per a 2 persones):
- Pica 300 g de pit de pollastre tan fi com pugues i cuina'l salpebrat en una paella.
- Afig al pollastre 2 cogombrets picats finament, cebollí al gust picat i 30 g de ceba fregida. Mescla-ho bé.
- Afig 150 g de formatge d'untar i rectifica de sal.
- Pela mig alvocat i talla'l en rodanxes.
- En un bol, afig tots els ingredients, mescla-ho tot i ja estarà a punt per a consumir.
Sangria Casón Histórico
Per a acompanyar tota classe de menjars, per a prendre amb l'aperitiu...
Característiques
- Aromàtica, refrescant i dolça.
- 7 graus d'alcohol.
- S'ha de prendre molt fred.
Propostes de maridatge
- Creïlles braves (per a 4 persones):
- Cou 4 creïlles amb pell i sal durant uns 30 o 40 minuts.
- Pela-les i trosseja-les a daus.
- Salta les creïlles en una paella amb un poc d'oli.
- Quan comencen a daurar, afig la salsa brava i salta.
- Prepara un allioli amb un ou, all i 200 ml d'oli de gira-sol a la batedora.
- Posa les creïlles al plat, coronades amb allioli i un poc de pebre roig.
- Ensalada russa (per a 4 persones):
- Cou 2 creïlles i una carlota amb pell uns 30-40 minuts. Incorpora un manoll de bajoqueta redona els últims 10 minuts.
- Deixa refredar i pela les creïlles i carlotes encara temperades. Mescla les tres verdures removent amb una forqueta, però sense triturar, buscant que la creïlla lligue.
- Pica 4 cogombrets i tàperes al gust. Cou 2 ous i pica les clares. Afig cogombrets, tàperes, clares picades i 2 llandes de tonyina a la base de creïlla i mescla-ho. Afig un bon raig d'oli i rectifica de sal. Afig una o dos cullerades de maionesa.
- Deixa refredar la mescla a la nevera. A l'hora d'emplatar, cobrix amb més maionesa. Per a decorar, empolvora amb els rovells sobrants de l'ou i acompanya amb puntetes salades.
Altres recomanacions
Has tastat el nostre gelat Mochi? Sabors a mango, coco i pistatxo, perfectes per a donar un toc final a qualsevol menjar o aperitiu.