Descobrix els tipus de ceba que hi ha en Mercadona i els seus usos més habituals en la cuina.

Els nostres 5 tipus de ceba i els usos més habituals que tenen en la cuina

07 de setembre de 2022

La ceba és un aliment fonamental de la nostra gastronomia que servix per a preparar les receptes més variades.

Saborosa i versàtil, té moltes propietats nutritives: és diürètica, ja que conté un 90 % d'aigua, digestiva i depurativa... Una opció perfecta per a cuidar la salut i incloure-la en la teua cistella equilibrada.

Una de les característiques més atractives de la ceba és que n'hi ha de diferents tipus, amb diferents sabors i usos en la cuina. Saps quants tipus de cebes tenim en Mercadona? Continua llegint!

5 tipus de ceba a la teua disposició, perquè disfrutes d'este aliment saludable

Segons la zona geogràfica, tenim més tipus de ceba o menys, per tant volem explicar-vos les característiques de les 5 més habituals: groga, dolça, roja, escalunya (chalota) i tendra. Quina t'agrada més? És difícil triar, sobretot perquè presenten diferències pel que fa al sabor i, a més, cada una es recomana per a un ús diferent a l'hora de cuinar.

Ceba groga

Cebolla amarilla de Mercadona

  • S'usa per a cuinar i no se sol consumir en cru, ja que té un sabor més intens.
  • És ideal per a cuinar sopes, guisats i salses.
  • El nostre suggeriment: tallarins amb salsa de ceba, nata, mantega, llet, sal i pebre blanc. Una combinació harmònica d'ingredients d'inspiració italiana. Les propietats de la ceba complementen els carbohidrats que aporta la pasta i el saborós condiment de la resta d'ingredients.

Ceba dolça o blanca

Cebolla dulce o blanca de Mercadona

  • Es pot consumir tant crua com cuinada. De fet, és el tipus de ceba preferit per moltes persones, ja que té un sabor menys intens.
  • Perfecta per a receptes com els cércols de ceba, ceba ratllada, vegetals torrats, ensalades…
  • El nostre suggeriment: escalivada amb albergina, pimentons rojos, tomaca, ceba dolça, oli, sal i espècies al gust. Una recepta típica mediterrània, baixa en calories, perfecta per a dietes vegetarianes i veganes. L'albergina, el pimentó roig i la tomaca també oferixen una aportació vitamínica elevada i són rics en fibra i minerals, per la qual cosa formen una combinació molt saludable amb la ceba.

Ceba roja o morada

Cebolla roja o morada de Mercadona

  • És la ceba que més pica en cru.
  • Té un color intens i se sol consumir en cru per a donar un toc de color als plats, però si volem donar-li un toc dolç, es pot cuinar.
  • Indicada per a receptes com guacamoles, envinagrats, ensalades, sàndwitxos, vinagretes, hamburgueses…
  • El nostre suggeriment: per a aconseguir un toc més dolç, pots preparar este pastís de carabasseta, albergina, tomaca i ceba roja o morada. Una cridanera coca salada de sabor deliciós, baixa en calories, que suma a les propietats de la ceba les d'altres diürètics naturals com la tomaca i la carabasseta, i també la riquesa nutricional de l'albergina.

Escalunya

Chalota de Mercadona

  • S'usa principalment per a guarnicions de peixos i carns o com a condiment.
  • Se sol cuinar al forn, siga torrada o caramel·litzada.
  • El nostre suggeriment: espatla de corder amb el suc del seu rostit, creïlles i escalunyes. Una delícia. La guarnició de creïlles i escalunyes torrades al forn amb el suc del corder és insuperable, un complement magnífic per a la carn.
  • Este producte el tenim disponible a les nostres botigues només en el període nadalenc.

Ceba tendra

Cebolla tierna de Mercadona

  • És la més fresca de totes i la que més aigua conté. A més, és més suau i amb un sabor menys intens.
  • La majoria de la gent l'usa en cru per a ensalades, però també és habitual cuinar amb esta ceba perquè és un producte més fresc i de sabor menys potent.
  • El nostre suggeriment: vos proposem esta ensalada de bonítol, ceba tendra, taronja i tomaca, condimentada amb una vinagreta de taronja. Una recepta lleugera i refrescant, de sabor exquisit. Molt interessant la mescla de proteïnes, greixos saludables (omega 3), vitamines i minerals del bonítol amb les propietats diürètiques i digestives de la ceba i el toc àcid i ric en vitamina C de la taronja.

Estos són els tipus de ceba que pots trobar a les nostres botigues, però, a més, venem altres formats de ceba molt interessants per a fer-te la vida més fàcil a l'hora de preparar els teus menús i que pugues donar més versatilitat a les receptes:

  • Ceba trossejada ultracongelada. Està molt bona i és igual de bona que la ceba fresca. Amb este producte estalviaràs molt de temps en la cuina.
  • Ceba fregida. El condiment perfecte per a acabar els plats i donar-los el toc cruixent que no falla mai.
  • Ceba caramel·litzada. Si busques un punt més melós en els plats que prepares, no et pots perdre este producte.

Altres recomanacions

Coneixes la nostra varietat de Begudes vegetals? Font de benestar, baixes en sucres i indicades per a tot tipus de dietes: d'avena, avellana, soja calci, soja zero, soja i vainilla, d'arròs, d'ametles…

Completa els desdejunis amb els Cereals més saludables per a una alimentació equilibrada.