Detall del logo de Mercadona a una façana.

Mercadona adquireix més de 200.000 metres quadrats en tres parcel·les de Parc Sagunt

09 de juny de 2017

Aquesta adquisició se suma a la realitzada per la cadena de supermercats al desembre de 2016, quan va adquirir a Parc Sagunt la parcel·la Z-2 de més de 350.000 metres quadrats per a construir el seu Principal Magatzem.

  • El Consell d'Administració de Parc Empresarial de Sagunt, S.L. ha acordat adjudicar a Mercadona les parcel·les I-3-1, I-4 i I-3-2, situades a l'avinguda Sèquia de la Torre i a l'avinguda Sèquia de L’Arrif del parc empresarial Parc Sagunt.
  • Les parcel·les adquirides, totes elles adjacents entre si, ocupen aproximadament 53.500m², 106.000m² i 52.500m² cadascuna. En total, la companyia adquireix més de 200.000m² a Parc Sagunt.

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, ha adquirit tres noves parcel·les al parc empresarial de la localitat valenciana de Sagunt. El Consell d'Administració de Parc de Sagunt, participat al 50% per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i per SEPI Desenvolupament Empresarial, ha aprovat l'adjudicació d'aquestes parcel·les a Mercadona.

Aquestes tres noves  parcel·les (la I-3-2 amb aproximadament 52.500 metres quadrats i situada a l’avinguda Sèquia de L’Arrif, la I-3-1 amb aproximadament 53.500 metres quadrats i la I-4  amb aproximadament 106.000 metres quadrats, aquestes últimes a l'avinguda Sèquia de la Torre) es destinaran a futures necessitats que puguen sorgir de serveis auxiliars al Principal Magatzem, que es construirà a la parcel·la de més de 350.000 metres quadrats que es va adquirir al desembre de 2016.

La companyia adquireix per 17 milions d'euros aquestes tres noves parcel·les, que sumats als 24 milions d'euros que va invertir l’any 2016 per a adquirir la parcel·la Z-2, suposa una inversió total de 41 milions d'euros en la zona. Oriol Montanyà, Director General de Logística de Mercadona, ha assenyalat que aquestes parcel·les “serviran per a complementar amb magatzems de serveis, agrupatge i envasos, les futures necessitats que puguen sorgir al Magatzem Principal que la companyia té previst construir".

Xarxa logística eficient de Mercadona

Des de fa quasi una dècada, la xarxa logística de la companyia, formada actualment per 14 blocs logístics (tres d'ells en projecte i construcció) i 3 magatzems satèl·lits, es caracteritza per la seua aposta per la innovació i desenvolupament de magatzems totalment automatitzats. Aquests magatzems intel·ligents, que permeten eliminar qualsevol manipulació i sobreesforç dels treballadors i treballadores, contribueixen a previndre i reduir el risc d'accidents laborals i, a més, incrementa la productivitat i eficiència.