Entrega d'aliments de Mercadona al menjador social d'Inca Sor Isabel Bonnín

Tres supermercats de Mercadona donaran diàriament aliments al menjador social d'Inca Sor Isabel Bonnín

14 de maig de 2020
  • La companyia reforça la col·laboració amb el menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca, amb l'entrega diària de productes de primera necessitat.
  • Mercadona intensifica les donacions durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • L'empresa ha donat des de principi d'any 39.000 quilos de productes de primera necessitat a diferents entitats i organitzacions socials de les Illes Balears amb les quals col·labora habitualment.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 125 tones d'aliments de primera necessitat només a les Illes Balears.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, ha ampliat a tres el nombre de botigues responsables de donar aliments al menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca. A partir de hui dijous, les botigues situades a l'avinguda General Luque i al Mercat Cobert se sumen al supermercat de l'avinguda Rei Jaume I en l'entrega diària de productes de primera necessitat com fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes, amb l'objectiu que el menjador puga preparar els menjars per a les persones i famílies beneficiàries d'este servici que oferix el menjador social amb el qual la companyia col·labora des de 2013.

El menjador social d'Inca, que va ser remodelat íntegrament l'any 2018, va canviar el seu nom pel d'una de les seues fundadores, Sor Isabel Bonnín, en honor a la seua gran labor. La incorporació de dos botigues més al repartiment d'aliments contribuirà a donar un millor servici a les més de 130 persones que acudixen diàriament al centre.

Amb esta ampliació, els treballadors de la botiga situada a l'avinguda Rei Jaume I són els encarregats d'acostar fins al menjador els productes procedents dels tres supermercats amb les furgonetes de la companyia, i els entreguen als treballadors i voluntaris del centre perquè preparen els àpats.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bárbara Ordás, assegura que: "La situació d'excepcionalitat que estem vivint requerix de la nostra part agilitat en les nostres decisions per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Estem molt satisfets de reforçar la col·laboració amb este menjador social, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta de les famílies, usuaris i usuàries que acudixen al centre".

Per la seua part, la representant de Càritas Diocesana de Mallorca, Margalida Riutort, ha manifestat la seua satisfacció per reforçar este tipus de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris, i més encara davant la situació de gran excepcionalitat que estem vivint actualment”.

Mercadona ha donat des de principi d'any a les diferents entitats amb les quals col·labora a les Illes Balears 39.000 quilos de productes de primera necessitat i ha reforçat el seu procés de donacions amb les entitats socials de les Illes Balears amb les quals col·labora habitualment, que són: el Banc d'Aliments de Mallorca; els bancs d'aliments municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera; amb el menjador social Sor Isabel Bonnín d'Inca, gestionat per Càritas Diocesana de Mallorca; amb el menjador social de Ca l'Ardiaca, gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma; amb el menjador social Tardor gestionat per l'Associació Tardor de Palma; i amb els menjadors socials d'Eivissa, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany, gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera a Eivissa.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 250 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.509 tones d'aliments, 4.304 a Espanya i 205 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Entrega d'aliments de Mercadona al menjador social d'Inca Sor Isabel BonnínEntrega d'aliments de Mercadona al menjador social d'Inca Sor Isabel Bonnín.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà