Entrada nova botiga Mercadona Reus

Tarragona – Mercadona obri un nou supermercat a Reus situat en el passeig comercial El Pallol

24 de novembre de 2023
  • Té una plantilla de 52 persones i ha suposat una inversió de 5,9 milions d'euros.
  • Ocupa una superfície de sala de vendes de 1.700 m² en la planta baixa del passeig comercial El Pallol.
  • Amb esta obertura, ja són 27 els supermercats Mercadona que disposen del nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines, d'un total de 33.
  • La companyia té 6 establiments a Reus, tots amb el nou model eficient.

Mercadona obri hui un nou supermercat eficient en el municipi de Reus, concretament en el passeig comercial El Pallol. Esta nova botiga té una plantilla de 52 persones i ha suposat una inversió de 5,9 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 79 proveïdors, que han donat faena a més de 200 persones durant la fase d'obres.

Amb la nova obertura, El Pallol confirma la seua reactivació, que consolida el centre comercial de Reus com un punt de comerç pròxim, actiu i promotor de l'àrea i del teixit urbà. Mercadona amplia l'oferta per als habitants i visitants de Reus en el centre del municipi i permet una compra pròxima i còmoda en una clara aposta per potenciar el comerç urbà.

El nou supermercat ocupa una superfície de sala de vendes de 1.700 m² en la planta baixa del passeig comercial El Pallol, propietat de Núñez i Navarro, i obri amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant en tota la cadena amb novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa de xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, i especialitats de sushi, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que oferix un total de 35 plats preparats per a emportar. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Esta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i dos models de carro molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han adoptat mesures que permetran reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern), i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, el nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. També disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els seus moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, està completament connectat tecnològicament per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

115 milions d'euros invertits en la implantació del nou model a les comarques de Tarragona

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques tarragonines el març de 2017 amb la reforma del supermercat situat a Via Augusta, a la ciutat de Tarragona. Des de l'any 2017 fins hui, la companyia ha invertit 115 milions d'euros en la reforma de 19 supermercats i l'obertura de 8 supermercats nous (ja siga obertura neta, com el supermercat que obri hui en el passeig comercial El Pallol de Reus, o supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat que requerix el nou model i que tampoc podien reformar-se com, per exemple, el que està situat al vial del Cavet a Cambrils, que ha substituït el que hi havia al carrer Josep Llimona).

La companyia té 33 supermercats a les comarques tarragonines, 27 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient. Pel que fa a Reus, amb l'obertura de hui, Mercadona té 6 establiments en el municipi, tots amb el nou model eficient.

El Pallol, comerç en el centre neuràlgic urbà

La revitalització este 2023 del passeig comercial obert en el centre de Reus beneficia una oferta comercial tradicional i moderna, molt variada; nodrix la gran xarxa de punts de venda del municipi; potencia l'atractiu per a visitants i turistes i afavorix el fet de disfrutar de barris amb un teixit comercial més ampli que genera sinergies entre tots.

El centre de la ciutat de Reus té una rica oferta cultural i d'oci, que el comerç contribuïx a animar. En el cas del Pallol, es beneficia de la rehabilitació de tot el centre urbà, que integra la zona comercial i residencial, i un gran aparcament, recuperats per Núñez i Navarro en 2007. Hui s'ha consolidat com un punt de trobada i espai icònic i cultural en el cor de Reus.

Pernil al tall nova botiga Mercadona ReusSecció de Pernil al tall del nou supermercat Mercadona en el passeig comercial El Pallol.

Alcaldessa de Reus (president associació de comerciants El Pallol) i Relacions Exteriors Mercadona a TarragonaS. Guaita (alcaldessa de Reus), P. Salvadó (president associació de comerciants El Pallol) i B. Feced (Relacions Exteriors Mercadona a Tarragona) durant la visita.