Botiga eficient de Mercadona a La Rinconada, Sevilla

Sevilla - Mercadona invertix 30 milions en l'ampliació i reforma de la seua xarxa de botigues a la província

02 de desembre de 2021
  • La companyia construïx tres nous supermercats i reforma quatre centres més a la província per a adaptar-los al Nou Model de Botiga Eficient, que incorpora novetats com la secció "A Punt per a Menjar".
  • Amb les noves obertures, Mercadona tancarà l'any amb 72 supermercats.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté l'esforç inversor a la província de Sevilla, on enguany ha destinat 30 milions d'euros a l'ampliació i millora de la seua xarxa de botigues. En concret, la cadena de supermercats ha reformat quatre establiments per a adaptar-los al Nou Model Eficient de la companyia: dos a Alcalá de Guadaíra (c/ Duquesa de Talavera, 65 i Parc Comercial Guadaíra), un al municipi de Bormujos (c/ Miguel Hernández, 19) i el supermercat de Coria del Río situat a l'avinguda Primero de Mayo, 52.

Enguany, a més, Mercadona ha construït tres nous supermercats a la província, als municipis de La Rinconada (c/ Sanidad Pública, s/n), que obri hui les portes; La Algaba (avinguda Santiponce, s/n), que obrirà demà dia 3 de desembre, i Alcalá del Río (avinguda de Sevilla, 12), que s'inaugurarà el pròxim 9 de desembre i serà obertura per tancament de l'actual, que no respon als estàndards que requerix la companyia. Estos establiments també respondran al Nou Model de Botiga Eficient de la cadena. Amb les noves obertures (una per tancament i dos netes), Mercadona tancarà l'any amb 72 supermercats a la província de Sevilla (21 dels quals són a la capital).

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra amb millores que beneficien tant els "Caps" (clients) com els treballadors, els proveïdors i la societat. Entre les millores figuren un nova entrada al supermercat amb doble envidrat que evita corrents d'aire, corredors més amplis i un model de carro de la compra i de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Així mateix, este nou model incorpora novetats com la secció "A punt per a Menjar", que oferix un total de 35 plats diferents que se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Esta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a aconseguir una gestió energètica molt més eficient. 

Amb estes obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix en el fet de garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a Sevilla

Amb l'obertura, hui, del nou supermercat a La Rinconada, Mercadona té a Sevilla 71 establiments (en seran 72 al tancament de 2021) i un bloc logístic situat al municipi de Huévar del Aljarafe. En conjunt, al tancament del passat exercici sumava una plantilla amb treball estable i de qualitat de 4.473 persones.

Supermercat de Mercadona a La Rinconada, SevillaNova botiga eficient de Mercadona a La Rinconada, Sevilla.

Botiga eficient de Mercadona a La Algaba, SevillaNou supermercat de Mercadona a La Algaba.