Façana Mercadona a O Barco de Valdeorras

Ourense - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a O Barco de Valdeorras

20 de maig de 2020
  • La companyia, conscient de la importància de donar resposta a les necessitats dels "Caps" (clients) durant l'excepcional situació actual, continua el seu pla inversor per a implantar el Nou Model de Botiga Eficient, que preveu novetats i millores a escala mediambiental, tecnològica i de servici.
  • La nova botiga, que ha generat 30 nous llocs de treball estables i de qualitat, ha representat una inversió de 3 milions d'euros, i en la seua construcció han participat 60 proveïdors, que han donat faena a més de 350 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a O Barco de Valdeorras (Orense), concretament a l'avinguda de Galícia, al costat del camp de futbol. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, ha representat una inversió de 3 milions d'euros i la participació de 60 proveïdors, que han donat faena a més de 350 persones durant la fase d'obra. Amb esta obertura, Mercadona disposa a Galícia d'un total de 58 supermercats.

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels clients, amb millores enfocades tant als "Caps" (clients) com als treballadors, els proveïdors i la societat. Amb esta finalitat, el nou supermercat disposa de novetats en totes les seccions, algunes de les quals, com la secció A Punt per a Menjar, la xarcuteria de pernil al tall o el servici de suc de taronja acabat d'esprémer, tornaran a estar operatives quan les circumstàncies excepcionals que actualment estem vivint ho permeten, complint les normatives sanitàries i recomanacions per a garantir la seguretat dels clients i els treballadors.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i un nou model de carro de la compra tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i la grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al centre, Alfredo García, alcalde d'O Barco de Valdeorras, i Mariña Rivas, gerent d'RE de Mercadona a Galícia, durant la visita a la botigaAl centre, Alfredo García, alcalde d'O Barco de Valdeorras, i Mariña Rivas, gerent d'RE de Mercadona a Galícia, durant la visita a la botiga.

AçòNOhadePARAR perquè Açò Passarà