Col·laboració 1a Setmana contra desaprofitaments

Mercadona s'unix a la 1a Setmana contra el desaprofitament alimentari promoguda per AECOC

24 de setembre de 2018
  • La 1a Setmana contra el desaprofitament alimentari, que se celebra del 24 al 30 de setembre, compta amb la participació d'empreses i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
  • Mercadona aplica des de fa anys diverses estratègies per a evitar el malbaratament d'aliments.

El desaprofitament d'aliments és un problema d'una dimensió important que preocupa les empreses, administracions, bancs d'aliments i consumidors. Tal com promou l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), reduir este problema exigix la conscienciació, l’esforç i la col·laboració per part de tots els esclavons de la cadena.

En només 7 anys el sector ha aconseguit reduir el percentatge de producte que, per diverses raons, no arriba a comercialitzar-se en més d'un 30 %. Per la seua banda, cada casa espanyola va reduir en l'últim any en 2,3 quilos els aliments que malgasta.

La 1a Setmana contra el desaprofitament té l'objectiu de compartir i contar el que tots fem per a reduir el desaprofitament alimentari. A això s'ha sumat Mercadona, empresa adherida des de l'any 2012 a la iniciativa d'AECOC "L'alimentació no té cap desaprofitament, aprofita-la", que té l'objectiu d'estudiar i compartir accions que ajuden a reduir el desaprofitament d'aliments. Mercadona donarà suport a la campanya en les seues més de 1.600 botigues.

A més, Mercadona aplica diverses Estratègies per a evitar el desaprofitament d'aliments com ara demanar el que és just o necessari, entre altres mesures.

Saps com evitar el desaprofitament d'aliments?

Coneix en les guies següents com des de ta casa també pots evitar el desaprofitament d'aliments.

 

 

Document en espanyol:

 

Guía Hogares contra desperdicio AECOC

Descarregar

 

 

 

 

Document en espanyol:

 

Guía Hogares contra desperdicio AVACU

Descarregar

 

 

 

 

Vídeo en espanyol: