El Dia Nacional del Celíac se celebra a Espanya el 27 de maig.

Mercadona se suma al Dia Nacional del Celíac

26 de maig de 2017
  • Mercadona s'uneix a la iniciativa del Dia Nacional del Celíac en reconeixement a les necessitats d'aquest col·lectiu.
  • Actualment la companyia ofereix un assortiment de 1.040 referències Sense Gluten i el seu objectiu és seguir incrementant la xifra.

El 27 de maig és el Dia Nacional del Celíac i Mercadona s'ha volgut unir a les diferents iniciatives que s'han posat en marxa per a donar visibilitat i reconeixement a les necessitats especials d'alimentació i nutrició que tenen aquestes persones. 

La celiaquia és un trastorn de base autoimmune i de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten (proteïna que es troba als cereals blat, ordi, sègol, avena, espelta, kamut® i triticale) i que provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim que afecta a la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments.

Mercadona manté des de fa anys un important compromís amb el col·lectiu celíac. Actualment la companyia compta amb un ampli assortiment de productes lliures d'aquesta proteïna, concretament 1.040 productes Sense Gluten clarament identificats en el seu etiquetatge. Com amb la resta de l'assortiment, Mercadona treballa per a oferir productes d'una gran qualitat, al menor preu possible i amb un servei excel·lent.

Dins de l'oferta de productes Sense Gluten de Mercadona és especialment destacable l'esforç realitzat durant l'últim any en les seccions de pasta, forn i brioixeria, i congelats, on s'han introduït noves referències Sense Gluten.

Paral·lelament, la companyia continua treballant en la millora de l'assortiment i identificació de productes Sense Lactosa, perquè els nostres “Caps” (clients) disposen de la possibilitat de compra en totes les categories de productes.

Mercadona tampoc és aliena a la resta d'al·lèrgies i/o necessitats especials d'alimentació que tenen altres persones, per això treballa conjuntament amb els fabricants dels productes per a eliminar, en la mesura que es puga, els al·lergògens. En el cas que siga impossible, es treballa perquè els al·lergògens s'identifiquen de manera clara i senzilla en l'etiquetatge. Addicionalment, Mercadona ofereix als seus clients un servei gratuït d’atenció al client a través del qual canalitzar dubtes i suggeriments, traslladant-los directament als fabricants dels productes.

Associacions de Celíacs amb les quals col·labora Mercadona

Mercadona col·labora amb més de 17 associacions de celíacs, tant d'àmbit  nacional com autonòmic i provincial, i participa en les diferents iniciatives i activitats promogudes per elles i pels organismes de suport al col·lectiu celíac.

Al llarg de l'any, Mercadona col·labora en l'elaboració de continguts formatius, amb activitats com teatres, carnestoltes o campaments, promou visites a fabricants per a conèixer millor com es fabrica un producte sense gluten, participa en fires, jornades i altres accions formatives i informatives. I, com no, també participa en aquest Dia Nacional del Celíac.

Durant el cap de setmana passat, Mercadona va estar recolzant la iniciativa de l'Associació de Celíacs de Catalunya que va celebrar al Fòrum de Barcelona el seu 40 aniversari i el dia internacional de la Celiaquia, on es van donar cita multitud de persones i famílies. De la mateixa manera, aquest cap de setmana Mercadona col·laborarà en els actes que han preparat les associacions de celíacs autonòmiques, federades en FACE, com la carrera anual per a sensibilitzar a la societat que han preparat ACEPA a Astúries, el menjar per a celebrar aquest dia amb ACEGA a Galícia, o els actes organitzats per  ACECAN (Cantàbria), ACERI (La Rioja), ACNA (Navarra), ACECALE (Castella i Lleó), ACA (Aragó) o ACIB (I. Balears) entre altres, així com la carrera solidària que organitza l'associació de Celíacs i Sensibles al Gluten de Madrid. 

En el seu compromís amb els celíacs i en reconeixement d'aquestes activitats conjuntes que tenen l'objectiu de millorar la seua qualitat de vida, Mercadona mostra el seu suport a la iniciativa de FACE en aquest Dia del Celíac, enguany dedicada a reivindicar el diagnòstic precoç de la malaltia.