Logo Mercadona en entrada de botiga

Mercadona repetix com a empresa amb millor reputació del sector i segona en l'àmbit nacional en el rànquing MERCO

08 de setembre de 2021
  • En la 21a edició de Merco Empresas y Líderes més de 45.000 persones han premiat la reputació de la companyia.
  • El president de Mercadona, Juan Roig, torna a ocupar la primera posició en el Rànquing General de Líders 2021.

Mercadona es consolida com la 1a empresa del sector de la distribució generalista a Espanya i la 2a empresa amb millor reputació a Espanya en el Rànquing General d'Empreses 2021 del Monitor Español de Reputación Corporativa (MERCO).

El mateix monitor també ha fet públics els resultats del Rànquing General de Líders 2021, en el qual el president de la companyia, Juan Roig, ocupa la 1a posició per tercera edició consecutiva.

Els resultats finals s'obtenen amb l'anàlisi de diverses dimensions reputacionals com ara la qualitat dels productes i servicis, el clima social, l'ètica empresarial o la reputació interna. Per a aconseguir-ho, MERCO ha comptat en la 21a edició amb la participació de 45.000 persones entre els quals es troben directius, catedràtics, associacions de consumidors, analistes financers, representants d'ONG, sindicats, ciutadans, periodistes i influenciadors.

Monitor Empresarial de Reputació Corporativa (MERCO)

MERCO és un dels principals monitors de Reputació Corporativa d'Espanya i Llatinoamèrica. Este monitor, que enguany publica la 20a edició, es regix per una rigorosa metodologia i l'auditora KPMG el verifica de manera independent. Així mateix, esta organització no rep subvenció o patrocini ni públic ni privat, i l'única font de finançament que té és la comercialització d'informes.

Les principals àrees avaluades han sigut la qualitat de productes i servicis, la reputació interna i el clima laboral, els resultats economicofinancers, l'ètica, la responsabilitat social i mediambiental de les empreses; entre altres.