Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las Palmas

Mercadona renova el seu compromís amb els Bancs d'Aliments de Canàries i donarà 30 tones de productes de primera necessitat

12 de juny de 2020
  • La companyia firma un conveni de col·laboració en el qual es compromet a donar 30 tones de productes de primera necessitat perquè tant el Banc d'Aliments de Las Palmas com el Banc d'Aliments de Tenerife puguen distribuir-los a través d'entitats benèfiques.
  • Així mateix, ha reforçat les donacions durant la situació excepcional ocasionada per la COVID-19 i, en esta línia, entrega hui 13 tones més de productes bàsics com ara café, melmelada, detergent o sabó per a donar resposta a la demanda de les persones més necessitades.
  • Mercadona ha entregat des de març 326 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Canàries, de les quals 151,5 van ser per als Bancs d'Aliments.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, i els Bancs d'Aliments de Las Palmas i Tenerife (Bancoteide) han renovat hui el conveni de col·laboració segons el qual l'empresa donarà 30 tones de productes de primera necessitat durant l'any perquè es distribuïsquen a les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb els Bancs d'Aliments de Canàries.

La firma de l'acord, que ha tingut lloc de manera simultània en les dos províncies, suposa un pas més dins del compromís de Mercadona d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits. En eixe sentit, la companyia ha reforçat les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i ha donat des de març 326 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Canàries, de les quals 151,5 van ser destinades als Bancs d'Aliments.

A més, i fruit de la intensificació de les donacions, durant la rúbrica s'ha produït l'entrega de 13 tones de productes bàsics com ara café, melmelada, detergent o gel, 8 al Banc d'Aliments de Las Palmas i 5 al de Tenerife.

Pedro Llorca, president del Banc d'Aliments de Las Palmas, destaca "la constant iniciativa solidària de Mercadona i la renovació del conveni anual, que ens permet disposar de 15 tones d'aliments de primera necessitat, cosa que dona exemple amb fets, en esta situació dramàtica amb el virus, del seu compromís amb la societat canària". Per la seua banda, Juan Gerardo Krawietz, vicepresident del Banc d'Aliments de Tenerife, agraïx a Mercadona "la col·laboració desinteressada que aporta cada any".

Arcadio Peñate, director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, va posar de manifest "la tasca encomiable que estan realitzant els Bancs d'Aliments per a atendre les persones més necessitades" i espera que la contribució de la companyia "ajude a pal·liar, en la mesura que siga possible, la demanda dels col·lectius més desfavorits en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint". 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit.

Com a part d'esta política, a més de col·laborar amb els dos Bancs d'Aliments i altres entitats socials com Càritas Diocesana de Canàries, la companyia de supermercats també dona productes a set menjadors socials de Canàries, cinc dels quals estan a la província de Las Palmas (Misión Cristiana Moderna, El Refugio Majorero, Fundació Canaria Flora Acoge, La Milagrosa i Nuestra Señora del Carmen) i dos a la província de Santa Cruz de Tenerife (Associació Benèfica Centro Padre Laraña i La Noria). De fet, des de l'inici de l'any Mercadona ha donat a estes entitats i organitzacions socials de Canàries un total de 371 tones d'aliments.

Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de TenerifeEntrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Tenerife.

Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las PalmasEntrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Las Palmas.

Logo EActiVat