Representants de Bunyols sense Fronteres amb treballadors de Mercadona durant l'entrega d'aliments

Mercadona reactiva la donació d'aliments al menjador social Bunyols sense Fronteres de Gandia i dona més de 9.500 quilos a dotze entitats de València i de Castelló

25 de maig de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb les entitats socials de la zona i entrega productes de primera necessitat com lactis, carn i verdura.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que s'està vivint.
  • La companyia, fins hui, ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials de València i de Castelló més de 187.000 quilos de productes i d'aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 245.000 quilos d'aliments de primera necessitat tan sols a les províncies de València i de Castelló.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva hui el seu procés de donacions amb l'entitat social Bunyols sense Fronteres de Gandia (València), amb la qual col·labora habitualment, dona més de 9.500 quilos de productes a dotze entitats de València i de Castelló com lactis, carn i verdura, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

En concret, esta donació s'entrega hui a diverses de les entitats amb les quals la companyia col·labora habitualment, com són el Banc d'Aliments de Castelló, el Menjador Alberg Municipal de Castelló, el Banc d'Aliments de València, Casa Caritat de València, l'Alberg Sant Joan de Déu de València i el Menjador Social Bunyols sense Fronteres de Gandia, amb el qual es reprén des de hui la donació diària d'aliments. Així mateix, també es repartix amb altres associacions diverses com Ajuda una Família de Paterna, Fundació Projecte Viure de València, Missatgers de la Pau Comunitat Valenciana, Càritas de Gandia i d'Alaquàs, i Creu Roja de Torrent.

Borja Catalina, director de Relacions Externes de Mercadona a València Sud, destaca: "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i menjadors socials de València y de Castelló, on va donar 245.000 quilos d'aliments en 2019 i, des de principi d'any, n'ha donat 187.000 quilos. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, el secretari de Bunyols sense Fronteres, Javier Bertó, agraïx la labor de la companyia per "mantindre la col·laboració diària amb el centre, ja que estes donacions, de gran ajuda en el nostre dia a dia, s'han convertit en indispensables per als usuaris del centre per la difícil situació que estem vivint".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 5.212 tones d'aliments, 5.002 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants de Bunyols sense Fronteres amb treballadors de Mercadona durant l'entrega d'alimentsRepresentants de Bunyols sense Fronteres amb treballadors de Mercadona durant l'entrega d'aliments.

Logo EActiVat