Creïlla nacional de Mercadona

Mercadona preveu comprar 92.000 tones de creïlles d'origen nacional per a la campanya d'enguany, un 7 % més que en 2019

04 de juny de 2020
  • En la seua aposta pels productes de proximitat, la companyia aposta per les creïlles que provenen de productors locals, com Andalusia, la Regió de Múrcia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, La Rioja, Astúries, Euskadi, Galícia, les Illes Balears i les Canàries, per a la campanya 2020, que va de maig a octubre/novembre, aproximadament.
  • La companyia va comprar aproximadament 85.500 tones de creïlles en 2019.

L'aposta de Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, pels productes frescos i de proximitat, provoca que la companyia tinga previst comprar més de 92.000 tones de creïlles d'origen nacional per a 2020, aproximadament un 7 % més que en 2019, quan la companyia en va comprar prop de 85.500 tones.

Per a proveir de creïlles d'origen nacional de Mercadona les botigues de la companyia, Mercadona col·labora per a la campanya d'enguany, que va de maig a octubre/novembre aproximadament, amb proveïdors locals els camps dels quals es troben a Andalusia, la Regió de Múrcia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, La Rioja, Astúries, Euskadi, Galícia, les Illes Balears i les Canàries.

Com funciona la campanya de creïlles de Mercadona

A partir del mes de maig, la companyia comença a oferir creïlles de proximitat en la secció de Fruita i Verdura, i s'estén fins a octubre o novembre, en funció de la producció. Com tots els anys, durant la campanya espanyola, entre maig i octubre/novembre, i quan el producte té la qualitat que demanen els “Caps” (clients), hi ha creïlla 100 % espanyola procedent de diferents comunitats autònomes.

No obstant això, i com a exemple del compromís de la companyia amb el producte local, per a la Península es disposa d'un format de 2 kg de creïlla nacional de la varietat agra, disponible a les botigues des del mes d'octubre fins a abril, la qual cosa garantix que, sempre que la qualitat ho permeta, es dispose de creïlla origen 100 % nacional el màxim temps possible.

Compromesos amb els productes d'origen nacional

L'any 2019, les compres de Mercadona a Espanya van aconseguir un valor superior als 19.970 milions d'euros. Gràcies als acords comercials de la companyia amb el sector primari, Mercadona col·labora amb 9.500 agricultors, 12.000 pescadors i 6.700 ramaders. A més, la companyia dona suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació “Fruites i Verdures de temporada”.

En Mercadona, el 100 % dels proveïdors, amb els quals es mantenen relacions estables, són espanyols, com Patatas Meléndez, Patatas Hijolusa, Udapa, Almacenes Lázaro, Hermanos González Arrebola, Patatas Gómez, Manuel Prado, Cadimisa, Papacan, Mr. Chippy i Illacamp. Estos, al seu torn, mantenen relacions estables i de confiança amb agricultors locals, de manera que es consolida un Model de Cadena Agroalimentària Sostenible del qual la companyia se sent orgullosa de formar part.

Així mateix, Mercadona defén les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària nacional.

Creïlles disponibles en la secció Fruita i Verdura de MercadonaCreïlles de Mercadona disponibles en la secció Fruita i Verdura de Mercadona.

Creïlles de Mercadona en el campCreïlles de Mercadona en el camp.

Logo EActiVat