Detall cartell de la Gran Recollida d'Aliments 2022

Mercadona participa en la Gran Recollida d'Aliments 2022

25 de novembre de 2022
  • La companyia s'unix a la Gran Recollida d'Aliments 2022 organitzada per la FESBAL entre els dies 25 de novembre i 6 de desembre.
  • Els clients podran fer donacions monetàries en el moment de la compra.
  • En total participen 1.623 botigues de la companyia a Espanya.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma a la Gran Recollida d'Aliments 2022, organitzada per la Federació de Bancs d'Aliments (FESBAL) del 25 de novembre al 6 de desembre. La companyia posa a la disposició de la campanya els seus punts de venda per a la recaptació de fons, amb l'objectiu de donar als seus clients la possibilitat de participar en este gran esdeveniment solidari anual a favor dels bancs d'aliments.

Vídeo en espanyol

En total participen 1.623 botigues de Mercadona de tota Espanya. A més, com ja és habitual, la col·laboració en la Gran Recollida es du a terme mitjançant donacions monetàries, múltiples d'1 €, que els clients poden fer en el moment de la compra quan passen per caixa. Les quantitats donades es transformaran íntegrament en aliments que s'entregaran als bancs d'aliments participants, els quals decidiran exactament quin tipus d'aliment necessiten, així com la quantitat i el moment de l'entrega. La donació en caixa permet ajustar les donacions a les necessitats reals dels beneficiaris finals de cada banc d'aliments, i d'esta manera són molt més eficients.

Document en espanyol

Listado de tiendas de Mercadona participantes en la Gran Recogida de Alimentos 2022

Descarregar

 

Donacions de Mercadona l'any 2022

Des de principi d'any, la companyia ha donat 18.800 tones d'aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats socials de tota Espanya i Portugal. Esta donació de tota la cadena al tancament del mes d'octubre és l'equivalent a 313.300 carros de la compra.

Mercadona col·labora amb més de 400 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats, que reben diàriament donacions per a donar suport a les persones que estan en una situació difícil.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació en caixa en la Gran Recollida d'Aliments en MercadonaDonació en caixa en la Gran Recollida d'Aliments en Mercadona.

Detall de la donació en caixa en la Gran Recollida d'Aliments en MercadonaDetall de la donació en caixa en la Gran Recollida d'Aliments en Mercadona.