Detalle del logo de Mercadona.

Mercadona obri un supermercat al Mercat Central de Tarragona

16 de març de 2017
  • Incorpora el nou model de botiga eficient que la companyia està implementant a tot el territori.
  • Aquesta nova botiga, completament connectada tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, generant a més un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • Ha suposat una inversió de més de 7 milions d'euros i compta amb una plantilla de 38 treballadors.
  • En la seua construcció han participat 26 proveïdors, que han donat ocupació a prop de 120 persones durant la fase d'obra.
  • Amb aquest nou projecte, ja són 37 els mercats municipals als quals la companyia està present.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat a Tarragona ciutat, concretament al Mercat Central situat a la Plaça de Corsini s/n. Aquest supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient i en la construcció del qual han participat 26 proveïdors que han donat ocupació a prop de 120 persones durant la fase d'obra, presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament els seus clients.

La nova tenda ha suposat una inversió de més de 7 milions d'euros i compta amb una plantilla de 38 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda, alhora que disposa d'instal·lacions més ecoeficients.

Novetats a totes les seccions

A més presenta novetats a totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una màquina d'autoservei per a l'elaboració de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició a la pescateria per als productes amb closca, entre altres novetats.

Aquest nou model de botiga eficient busca oferir un millor servei per facilitar la compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Mercat Central de TarragonaNou supermercat Mercadona al Mercat Central de Tarragona.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la tenda, el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre uns altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen el paper per realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Aposta pels mercats municipals

Aquest nou projecte se suma als 36 mercats municipals als quals Mercadona ja està present i segueix consolidant la seua aposta decidida per la recuperació dels mercats amb l'objectiu de potenciar el comerç urbà dels barris i els municipis.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09.00 a 21.00 hores. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.