Responsables de l'equip informàtic i financer de Mercadona

Mercadona invertix 18 milions d'euros per a digitalitzar els seus processos financers

17 de febrer de 2021
  • Per al desenvolupament d'esta millora s'ha comptat amb la col·laboració de Sothis com a proveïdor principal, i amb altres com SAP, Stratesys i Capgemini; en total, més de 100 professionals implicats de Mercadona i proveïdors informàtics.
  • El canvi permet optimitzar els processos financers de la companyia en homogeneïtzar aplicacions i un gran volum d'informació per a fer-la més accessible des del núvol.
  • Esta mesura afecta més de 200 treballadors de Mercadona, els quals han rebut més de 5.000 hores de formació.
  • La companyia avança en la seua transformació digital i informatitza els seus processos financers amb la migració al sistema SAP S/4HANA i SAP Fiori.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, avança en la seua transformació digital i invertix més de 18 milions d'euros per a digitalitzar els seus processos financers. La companyia migra estos processos al sistema SAP S/4HANA i SAP Fiori, amb l'objectiu d'optimitzar-los en homogeneïtzar aplicacions i un gran volum d'informació per a fer-la més accessible des del núvol.

Esta millora, que afecta més de 200 treballadors de la companyia, els quals han rebut més de 5.000 hores de formació i que ja poden accedir a la informació de manera àgil i eficaç, es va iniciar a finals de 2019 en col·laboració amb Sothis com a proveïdor principal.

Diego Solá, director d'aplicacions financeres de Mercadona, explica que s'ha optimitzat tot el cicle financer de l'empresa, ''com les vendes en botiga, els pagaments a proveïdors o la gestió de la tresoreria, la qual cosa suposa disposar d'un entorn unificat que permet majors capacitats per a compartir la informació, una millora de qualitat de la dada en temps real i l'escalabilitat dels sistemes de la companyia'’.

Mª Jesús Iserte, directora de processos financers de Mercadona, destaca que esta implementació els ajudarà a millorar ''la gestió financera de la companyia i, amb això, a reforçar la qualitat en el servici als nostres ''Caps'' (que és com internament la companyia denomina els seus clients), partint d'un major control i optimització dels processos financers''.

Raúl Martínez, CEO de Sothis, destaca que ''ha sigut molt important per a la nostra companyia anar de la mà d'un líder de l'economia digital i de l'optimització dels processos financers com SAP. I molt especialment, fer-ho en un projecte clau per a Mercadona, que, gràcies al treball conjunt, ha aconseguit millorar la gestió de la seua informació financera i processos aprofitant el potencial del núvol, ha sigut molt important per a la nostra companyia''. Des de Mercadona, també es vol destacar la gran labor que han realitzat altres proveïdors, com Stratesys o Capgemini, ja que per a dur a terme esta digitalització s'ha implicat més de 100 professionals de Mercadona i proveïdors informàtics.

Captació de talent per a la brutal transformació digital

La digitalització de la companyia és un dels grans reptes en els quals es troba immersa la companyia. De fet, en 2019 la companyia va finalitzar la primera fase per a digitalitzar els supermercats i fer-los més eficients, productius i sostenibles. I per a dur a terme este projecte de transformació digital tan necessari, Mercadona continua amb el procés de captació de talent, intern i extern, que va permetre incorporar entre 2019 i 2020 més de 300 persones al departament d'informàtica, i que continua obert amb més de 100 vacants de diferents llocs en l'àmbit de les tecnologies de la informació.

Responsables de l'equip informàtic i financer de MercadonaResponsables de l'equip informàtic i financer de Mercadona.

Logo EActiVat