Magatzem per a la venda online de Mercadona a València

Mercadona inicia les proves del seu projecte de compra online a València

21 de maig de 2018
  • El nou "Laboratori" online, disponible inicialment al centre de la ciutat de València, naix amb l'objectiu de provar, aprendre i anar millorant el servei i ampliar-lo progressivament a la resta de la ciutat i als municipis pròxims en els pròxims mesos.
  • El nou sistema de compra online, que conviu amb l'actual per a la resta de zones i ciutats, disposa d'una nova pàgina web i aplicació mòbil per a fer més fàcil i ràpid el procés de compra.
  • El projecte online s'ha dissenyat per a oferir una millor experiència de compra al client, en què la companyia preveu la implantació de diferents iniciatives, com el vehicle de tres temperatures dissenyat ad hoc, amb el qual es reduïx el temps de transport i descàrrega i es garantix la frescor dels productes.
  • L'equip està compost per 240 persones, entre enginyers informàtics, dissenyadors, directors de producte, personal de magatzem, especialistes de les seccions de frescos, igual que hi ha a les botigues, repartidors i atenció al client.
  • Després d'invertir 12 milions d'euros en la construcció d'un nou centre de distribució per a la compra online al polígon Vara de Quart de València.

Mercadona llança hui a València el nou servei de venda online amb una prova pilot anomenada Laboratori. Per a aconseguir-ho, ha construït el seu primer magatzem, exclusivament per a la venda online, al polígon de Vara de Quart de València. Des d'este centre logístic, anomenat Colmena, Mercadona Online dóna servei al centre de la ciutat, i incrementarà de manera progressiva les zones de servei a tota l'àrea de València i a alguns municipis pròxims.

El nou servei de web de Mercadona estarà disponible en 14 codis postals de València

Mercadona comença este servei com una prova pilot en una zona inicial. Aquells clients que residisquen en codis postals que no siguen coberts per la Colmena de València podran continuar comprant com fins ara per la web clàssica de compra online. En funció de l'evolució del projecte, l'empresa anirà expandint el servei a altres zones de València i, en pròxims anys, a noves ciutats, per a la qual cosa encara no hi ha dates concretes.

L'objectiu del "Laboratori" és provar el servei i aprendre, tant amb el treballador com amb el client online, per a anar millorant-lo amb les seues aportacions. Per a este nou model, que conviu amb el servei clàssic en la resta de zones i que manté esta tarifa (7,21 €/comanda), la companyia ha desenvolupat una nova web de compra i dos aplicacions mòbils (iOS i Android). Tots els clients de Mercadona, independentment de la zona en la qual residisquen, podran accedir a la nova botiga online, però només aquells que es troben en els codis postals del centre de València podran comprar amb el nou servei.

Esta primera versió de Mercadona Online, més intuïtiva i fàcil de navegar, presenta una funcionalitat i el disseny que és el resultat de la coinnovació de Mercadona amb els seus clients. Al llarg dels últims mesos s'ha testejat amb ells per tal de conéixer les seues necessitats i aprendre de la seua experiència de compra. Al principi, l'assortiment serà molt semblant al de les botigues físiques i els productes es podran localitzar a partir de les categories o el buscador. El client disposarà de fotos de cada producte i tota la informació rellevant.

L'objectiu de la companyia és servir la compra setmanal completa dels clients, per a la qual cosa disposa d'un encàrrec mínim de 50 €. Les compres, de moment, es poden pagar únicament amb targeta bancària. L'entrega al client online es farà a partir de l'endemà d'haver fet la comanda, de dilluns a dissabte de 07.00 h a 22.00 h i en trams d'una hora.

El projecte disposa actualment d'una plantilla de més de 240 treballadors formada per enginyers informàtics, directors de producte, dissenyadors, personal de magatzem, especialistes de les seccions de frescos, igual que hi ha a les botigues físiques, repartidors i atenció al client.

Juana Roig, directora general del projecte online de Mercadona, ha destacat: "Mercadona és nova en el món digital i tenim moltes coses a aprendre. No obstant això, creiem que, amb humilitat i esforç i gràcies al fet que disposem de la sòlida estructura de Mercadona, estem en una bona posició per a abordar el repte de la venda online en alimentació".

Més frescor i eficiència: Colmena exclusiva i vehicles tres temperatures

Este nou magatzem online, de 13.000 metres quadrats i amb una inversió de 12 milions d'euros, incorpora eficiència al procés de preparació i enviament d'encàrrecs, ja que els centralitza tots en un mateix punt i facilita l'organització dels encàrrecs segons el tipus de producte: secs, frescos, refrigerats i congelats. A més, Mercadona Online prepara les comandes del producte fresc el mateix dia d'entrega al client, de manera que es garantix la màxima qualitat i frescor. Igualment, l'àrea de congelats s'ha organitzat perquè la seua preparació siga perimetral i s'evite que el treballador haja de fer la comanda des de l'interior de la càmera de congelat, de manera que s'eviten sobreesforços. Així mateix, la tecnologia de la qual disposa este nou servei suposa un reforç de la productivitat i eficiència, i la multiplica fins a quatre vegades més que en el sistema actual de preparació de comandes a la botiga.

Respecte al transport, s'han dissenyat, juntament amb el proveïdor valencià especialista en carrosseries Subiela, uns vehicles de repartiment exclusius per a la venda online. Els vehicles tenen a l'interior tres zones de temperatura diferents adaptades per a cada tipus de producte. A més, el vehicle incorpora un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la conseqüent reducció de sobreesforços per part del treballador i la disminució de temps de descàrrega. A més, hi ha dos models diferents, un que permet transportar fins a 15 comandes, i un altre per a les zones de difícil accés, de fins a 9 comandes per viatge.

La prova pilot es farà al centre de València

Imatge de capçalera: Interior de Colmena, magatzem per a la venda online situat a València. 

Treballador del magatzem online Colmena (València)Treballador del magatzem online Colmena de València.

Treballadora del forn del magatzem online Colmena (València)Fornera del magatzem online Colmena de València.

Vehicle de tres temperatures i descàrrega mecanitzadaRepartidor amb vehicle de tres temperatures i descàrrega mecanitzada a València.

Repartidor de Mercadona Online amb vehicle de tres temperatures i descàrrega mecanitzadaRepartidor amb vehicle de tres temperatures i descàrrega mecanitzada a València.

Exterior del magatzem per a la venda online de Mercadona a ValènciaExterior de Colmena, magatzem per a la venda online situat a València.