Coordinadora Bloc Logístic a Plaza i col·laborador

Mercadona inicia l'activitat del seu nou Bloc Logístic a Plaza

26 de febrer de 2020
  • L'execució total d'este projecte suposarà una inversió aproximada de 45 milions d'euros.
  • A l'agost finalitzarà l'automatització del magatzem de frescos i es farà el primer servici a botigues, i estarà totalment operatiu a la fi d'any.
  • La posada en marxa ha suposat la creació de 25 llocs de treball qualificats, tots estables i de qualitat, que se sumaran a la plantilla actual.
  • Més de 50 proveïdors d'obra i 300 persones han participat en la construcció d'este complex logístic iniciat al març de 2018.

Mercadona posa en marxa el bloc logístic situat a la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, amb l'inici de l'activitat d'agrupatge, que consistix en l'agrupació de gènere dels proveïdors de la seua zona d'influència per a enviar-lo posteriorment als diferents blocs logístics de la companyia (estratègia que aconseguix minimitzar el nombre de viatges per destinació).

Després d'haver iniciat les obres de construcció el mes de març passat de 2018, Mercadona continuarà incorporant servicis gradualment en esta plataforma, que estarà a ple rendiment al principi de 2021. Concretament, la companyia té previst finalitzar l'execució del magatzem automàtic de frescos a l'agost del present exercici, mes a partir del qual es podrà fer el primer servici a botigues des de les seues instal·lacions, i disposar del magatzem de secs, en este cas convencional, abans que acabe l'any.

Per a Marta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa, ''el desenvolupament d'este nou bloc logístic és un repte important per a la companyia.  La seua construcció i posada en marxa suposarà un esforç de 45 milions d'euros, inversió productiva i sostenible que no solament contribuirà a reforçar l'eficiència logística de Mercadona, sinó que generarà, igualment, treball de qualitat i una major activitat a Plaza i a Saragossa, on portem més de 28 anys apostant pel creixement econòmic i social de la ciutat''.

Situat al carrer Bari de la Plataforma Logística de Plaza, disposa d’una superfície de 67.000 metres quadrats, dels quals 30.000 metres es destinaran a superfície edificada. En la seua fase d'execució han participat 50 proveïdors d'obra i 300 persones.

Marta Mañez, Coordinadora del Bloque Logístico de ZaragozaMarta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa.

Amb la seua posada en funcionament, Mercadona ha iniciat igualment el trasllat per fases de l'activitat logística que realitza en les actuals instal·lacions, situades també a Plaza, on es mantindran els servicis de suport i magatzem d'envasos. Per a fer-ho, la companyia ha generat, de moment, 25 nous llocs de treball qualificats, tots estables i de qualitat, per al manteniment d'este nou bloc (frigoristes, tècnics d'instal·lacions i auxiliars de manteniment) i anirà traslladant la plantilla des de l'antic bloc a mesura que la companyia pose en marxa nous servicis.

Igualment, el bloc logístic disposarà del denominat PPG (Picking Pont Grua), un sistema innovador d'emmagatzematge i preparació automàtica de palets de carn, fruita i verdura, que permet reduir els sobreesforços de les treballadores i treballadors d'estes instal·lacions i contribuïx a una manipulació millor dels productes frescos que permet que arriben als nostres supermercats amb més qualitat i frescor.

Este nou bloc logístic amplia la capacitat de Mercadona i reforça l'eficiència de la seua xarxa de distribució, que actualment supera, en conjunt, el milió de metres quadrats. Per mitjà d'esta xarxa de distribució, la companyia proveïx eficientment a tots els seus supermercats amb l'objectiu, a més, de transportar cada vegada més mercaderia amb menys recursos, i de romandre "invisible" per a l'entorn. La companyia destina importants recursos a la modernització de la seua xarxa logística, per a la qual diàriament treballen més de 8.000 persones i en la qual es va invertir al tancament de 2018 un total de 257 milions d'euros.

Imagen de cabecera: Marta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa al costat del seu col·laborador.