Carro cistella de Mercadona amb productes.

Mercadona inicia la seua col·laboració diària amb els menjadors socials d'Eivissa

27 de setembre de 2017
  • Mercadona, que ja col·labora amb altres menjadors socials de les Illes Balears,  comença a lliurar productes diàriament als tres menjadors socials de Cáritas Diocesana a Eivissa.
  • La companyia va donar el passat exercici 107 tones d'aliments a diverses entitats socials de Balears.

Mercadona ha iniciat la seua col·laboració amb els tres menjadors socials d'Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu, gestionats per Cáritas Diocesana d'Eivissa, mitjançant el lliurament diari de productes de primera necessitat com fruites i verdures, làctics, carn i peix empaquetat, embotits, conserves, pa o pastes amb l'objectiu que els menjadors puguen preparar els menjars de les persones i famílies usuàries dels centres.

Els menjadors socials, oberts des de fa més de 20 anys i gestionats per Cáritas Diocesana d'Eivissa, atenen diàriament al voltant de 90 persones i reparteixen 30.000 menús anuals de menjar consistents en un primer i segon plat, pa, postres, així com menús adaptats a usuaris amb necessitats alimentàries específiques, dels quals es beneficien unes 200 persones cada any. A més, es lliuren carmanyoles amb els mateixos menús a famílies en situació de vulnerabilitat sense possibilitat de cuinar.

La donació es realitza a primera hora del matí, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona que acosten fins als menjadors els productes, que són completament aptes per al consum però no per a la venda, i els lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparen els menjars.

La responsable de Relacions Externes de Mercadona a les Illes Balears, Bárbara Ordás, assegura que “estem molt satisfets de col·laborar amb aquests menjadors socials, i ens sentim orgullosos de poder aportar aliments per a ajudar a completar la dieta de les persones i famílies que acudeixen als centres".

Per la seua banda, el president de Càritas Diocesana d'Eivissa, Joan Marí, ha manifestat la seua satisfacció per aquest tipus de col·laboracions "que ens ajuden a augmentar els nostres recursos diaris amb productes que estan en perfectes condicions per al seu consum".

Mercadona també col·labora a les Illes Balears, amb la donació de 107 tones d'aliments l’any 2016, amb el Banc d'Aliments de Mallorca, els Bancs Municipals de Maó i Ciutadella a Menorca, amb Cáritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, amb el Menjador Social d'Inca gestionat per Cáritas Diocesana de Mallorca i amb el Menjador Social de "Ca l'Ardiaca" gestionat per l'Associació Altruista Es Refugi de Palma (Mallorca). A més, també col·labora amb la participació de supermercats en accions benèfiques com les "Operacions Quilo" o les campanyes com el “Gran Recapte” organitzades pels Bancs d'Aliments de Mallorca i d'Eivissa.

Dins de les accions de compromís social, Mercadona col·labora des de fa anys amb diferents institucions i organitzacions socials de tota Espanya com Bancs d'Aliments, Cáritas Diocesana, Creu Roja i més de 120 menjadors socials. L’any 2016, Mercadona va donar 6.500 tones d'aliments, el que equival a més de 108.000 carros de compra.