Inici campanya taronja nacional origen Espanya en Mercadona

Mercadona inicia la campanya de taronges d'origen Espanya

28 de octubre de 2021
  • El 8 d'octubre Mercadona va iniciar la campanya de cítrics espanyols amb la mandarina oronules i hui, 28 d'octubre, comencen a arribar a les botigues les taronges d'origen nacional.
  • En la seua aposta per la fruita i la verdura de proximitat, la companyia compra més de 200.000 tones de taronges i mandarines produïdes a la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Andalusia, Catalunya i Canàries.
  • Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer, proveïdors de taronja, mandarina i llima, se sumen als més de 350 proveïdors de fruites i verdures amb els quals la col·labora companyia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, va iniciar el divendres 8 d'octubre la campanya de cítrics d'origen nacional amb la mandarina oronules i, a partir de hui, 28 d'octubre, s'incorporarà progressivament en totes les seues botigues taronja d'origen Espanya. A més, esta mateixa setmana la companyia també ha començat a oferir als "Caps" (clients) llimes d'origen nacional.

Mercadona té previst comprar més de 200.000 tones de taronges i mandarines en 2021. El major volum és de taronges, que s'estima que arribe a les 170.000 tones, mentre que el de mandarines serà més de 45.000 tones, i, en el cas de les llimes, arribarà a les 20.000 tones.

Les taronges d'origen nacional en Mercadona es vendran tant a granel com en malles de 3 a 5 quilos, i les mandarines estaran disponibles a granel, en malles d'1 i 2 quilos, a més de la mandarina amb fulla. Les llimes s'oferiran en malla d'un quilo i a granel. Les diferents varietats procedixen de la Comunitat Valenciana, Andalusia, la Regió de Múrcia, Catalunya i Canàries.

Estos cítrics provenen dels proveïdores nacionals Fontestad Citrus, Frutinter, Martinavarro, Frutas Tono, Bollo International Fruits, Bagu, Dracma, Anecoop, SAT Canarisol, Agronostrum, Frutas Plasencia, Hermanos Torres y Sucesores, Lasarte, AM Fresh Spain Citrus, Alcafruit, Vicente Giner, Agrios Selectos, V-Ros, Frutas Poveda, Tana, Frugarva, Mundosol i Perales y Ferrer.

Mercadona compra a més de 2.500 agricultors de tota Espanya i manté un compromís ferm amb el sector primari i és per això que, des de fa anys, més del 90 % del total de taronges que comercialitzem en Mercadona són d'origen Espanya.

Fruites i verdures de temporada

Mercadona dona suport a la iniciativa del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ''Fruites i verdures de temporada''. Així mateix, Mercadona defén les pràctiques comercials justes i des de fa anys està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Este acord voluntari, que suposa un nou pas en la promoció de pràctiques comercials justes, s'emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària a Espanya.

Taronges d'origen EspanyaTaronges d'origen Espanya.

Mandarines origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de MercadonaMandarines origen nacional en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona.

Treballador de Frutinter al camp durant la recol·lecció de cítrics nacionals al campTreballador de Frutinter al camp durant la recol·lecció de cítrics nacionals al camp.