Representants de Creu Roja i Mercadona a Tenerife durant una entrega

Mercadona incorpora dos menjadors socials de Creu Roja a la seua xarxa diària de repartiment d'aliments

22 de febrer de 2022
  • Inicia una col·laboració amb les assemblees comarcals que té Creu Roja a Granadilla i Icod de los Vinos mitjançant l'entrega diària de productes com fruita i verdura, lactis, carn, peix, embotit, pa o pastes.
  • Ja en són 17 els menjadors socials i les entitats de repartiment de la província als quals la companyia entrega aliments cada dia des dels supermercats més pròxims.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha iniciat col·laboració amb les assemblees comarcals que té Creu Roja a Granadilla i Icod de los Vinos (Assemblea Comarcal d'Abona i Assemblea Comarcal Noroeste) a través de l'entrega diària de productes de primera necessitat com fruita i verdura, lactis, carn, peix, embotit, pa o pastes.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a divendres. Els productes, que són aptes per al consum però no per a la venda, s'entreguen en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè arriben a les més de 3.000 persones que atén Creu Roja als dos municipis durant un any. Amb esta incorporació ja en són 17 els menjadors socials i les entitats de repartiment amb els quals la companyia col·labora a la província de Santa Cruz de Tenerife.

David González, director de Relacions Externes a Santa Cruz de Tenerife, va declarar: ''Ens sentim molt satisfets de poder aportar un xicotet granet d'arena a la gran labor que fa Creu Roja a la província i que veiem diàriament, perquè ja en són 9 els centres de l'entitat amb els quals col·laborem. Agraïm enormement el seu treball i la dedicació altruista, claus per a la societat canària".

Per la seua banda, la presidenta provincial de Creu Roja a Santa Cruz de Tenerife, Mayte Pociello, va destacar ''el compromís solidari de Mercadona, que s'ha posat de manifest quan la societat més ens ha necessitat, com va ser en els mesos de confinament per la pandèmia o en l'emergència per l'erupció del volcà a la Palma. La incorporació de dos centres més de Creu Roja a la seua xarxa de repartiment permetrà que moltes famílies en situació de vulnerabilitat puguen rebre diàriament aliments frescos i no peribles, fonamental per a aconseguir una millor qualitat de vida de les persones més desfavorides''.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, com a part del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el seu Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies sostenibles d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'este pla, la companyia de supermercats va donar a menjadors socials i entitats benèfiques de Santa Cruz de Tenerife més de 600 tones d'aliments durant l'any 2021, un 45 % més que en 2020.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és sòcia des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants de Creu Roja i Mercadona a Tenerife durant una entrega

  Representants de Creu Roja i Mercadona a Tenerife durant una entrega.