Exterior botiga Mercadona

Madrid - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Madrid

16 de juliol de 2019
  • La nova botiga suposa la creació de 55 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental, com tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat ha suposat una inversió de 4 milions i en la construcció han participat 66 proveïdors, que han donat treball a més de 225 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura hui un nou supermercat eficient a Madrid, concretament al carrer de Ricardo San Juan núm. 30-36. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, este nou supermercat té novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb talladora de pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició en la pescateria per als productes de closca, entre altres novetats.

Així mateix, en esta botiga s'incorpora la nova secció "A Punt per a Menjar", que té un total de 35 plats diferents, que en poder personalitzar-se en alguns casos, com el de les ensalades, pizzes o pasta, pràcticament es duplica. Totes estes opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat de Madrid disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amples, una àrea de descans en la mateixa botiga amb cadires i taules on els "caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes i café calent, un model nou de carro de la compra i un model nou de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.390 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model anterior de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diverses seccions. Així mateix, aposta per amples espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diversos ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 66 proveïdors que han donat treball a 225 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i Ergonomia per a les treballadores i treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, mitjançant la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; cosa que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una agilitat més gran, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte del model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, s'han optimitzat els materials i la grossària de parets i sostres i també es disposa de amb noves caixes de congelat més eficients energèticament i respectuoses amb el medi ambient. A més, té un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9.00 a 21.30 hores, i disposa d'un aparcament de 56 places per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que s'hi desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha preparat el servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona se'n beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament de 2018, Mercadona va invertir 607 milions d'euros tant per a la reforma com per a l'obertura de nous supermercats amb este Nou Model de Botiga.

Responsabilitat Social de Mercadona a la Comunitat de Madrid

Amb la posada en marxa d'este supermercat, Mercadona manté l'aposta decidida per la Comunitat de Madrid, on té 185 botigues i una plantilla de 10.300 persones, totes amb treball estable i de qualitat. Així mateix, la companyia treballa amb 62 proveïdors totaler d'esta comunitat, als quals fa compres per valor de 2.304 milions d'euros a l'any.