Façana del nou supermercat Mercadona a Finestrat, Alacant.

Mercadona inaugura el seu nou Model de Tenda Eficient en dos supermercats d'Alacant

23 de gener de 2017
  • Les noves tendes a Finestrat i a Alacant ciutat, completament connectades tecnológicament, presenten un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una tenda tradicional.
  • Aquests nous supermercats eficients han suposat una inversió conjunta de 4,75 milions d'euros i han donat ocupació a 630 persones de la província durant la fase d'obres.

Mercadona inaugura avui dos nous supermercats eficients a la província d'Alacant. Un d'ells situat a Finestrat (Alacant), concretament a l'Av. País Valencià, al Centre Comercial La Marina, on la companyia ja tenia un establiment que serà substituït per aquesta nova tenda després d'una inversió de 3,75 milions d'euros i la participació de 380 persones en la fase d'obra; i un segon supermercat al barri La Florida d'Alacant ciutat, en concret al carrer Riu Muni amb Via Parc, després d'una reforma integral amb una inversió d'1 milió d'euros i la participació de 250 persones per a adaptar-lo al nou Model de Tenda Eficient de la companyia.

Aquests nous supermercats a Finestrat i Alacant ciutat, que compten amb una plantilla amb ocupacions fixes de 51 persones i 41 persones respectivament, presenten un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Qui mana", com la companyia denomina internament als seus clients. Les noves tendes a Finestrat i Alacant ciutat compten amb una superfície de sala de vendes de 1.875 i 1.600 metres quadrats, respectivament, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de tenda, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposten per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, el Nou Model de Tenda Eficient de Mercadona presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els "Qui mana" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble porta automàtica que evita les corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Tenda Eficient de Mercadona també tracta d'oferir un millor servei per a facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels corredors de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos tipus de carros, molt més ergonòmics i lleugers. Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per a eliminar sobre-esforços. Per al disseny del moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudisquen d'una major comoditat en el temps de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: tenda ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de tenda convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. Igualment, aquest Nou Model de Tenda Mercadona, completament connectat tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la tenda; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre uns altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substitueixen al paper per a realitzar gestions administratives. Tot açò permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la tenda en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Tots dos supermercats obriran de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposaran d'un aparcament de 265 places al de Finestrat i 174 places al d'Alacant ciutat, per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

En este ampli horari, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a açò, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabrique el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst invertir 180 milions d'euros al llarg de l'exercici 2017 per reformar i renovar 125 tendes repartides per tota Espanya amb aquest Nou Model de Tenda Eficient, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Província d' Alacant

Mercadona compta amb 101 supermercats als 42 municipis als quals està present a la Província d'Alacant, que proporcionen ocupació estable a més de 4.680 treballadors. D'altra banda, cal destacar que al llarg de l'any passat Mercadona ha reforçat la seua responsabilitat social en la Província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 20.300 quilos d'aliments donats a la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant. A més ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb Creu Roja, Caritas i altres entitats benèfiques, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seua campanya "El Gran Recapte", participant amb els supermercats que té a la majoria dels municipis de la Província. Des del passat mes de juny de 2016 Mercadona també col·labora amb el Menjador Social de l'Associació de Veïns La Prosperitat de Sant Gabriel, a Alacant, donant diàriament productes que retira de la venda però que estan en perfecte estat per al seu consum.

Ubicació del nou supermercat eficient Mercadona a Finestrat (Alacant):

Ubicació del nou supermercat eficient Mercadona a Alacant ciutat: