Voluntària en una botiga de Mercadona durant la Gran Recollida d'Aliments

Mercadona i els seus clients donen més de 3,5 milions d'euros als bancs d'aliments

27 de desembre de 2022
  • La quantitat donada es transformarà de manera íntegra en més de 2.300 tones de productes de primera necessitat, que seleccionaran els mateixos bancs d'aliments segons les seues necessitats.
  • Fruit de la solidaritat i participació dels clients en la Gran Recollida d'Aliments 2022 organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

Els clients de Mercadona i la mateixa companyia donen més de 3,5 milions d'euros als bancs d'aliments, que es transformaran de manera íntegra en més de 2.300 tones d'aliments. Esta entrega és fruit de la solidaritat i la participació dels clients en la Gran Recollida d'Aliments 2022 organitzada per la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) del passat 25 de novembre al 6 de desembre i de la donació de més del 10 % del total recaptat que Mercadona suma a esta iniciativa solidària, en què, en el seu moment, la companyia va posar a la disposició del projecte un total de 1.623 botigues i va dur a terme diferents activitats de coordinació i comunicació de la campanya.

Els diners recaptats, tant els que dona la companyia com els que van donar els "Caps" en el moment de fer la compra quan passen per caixa, es transformaran de manera íntegra en productes de primera necessitat que aniran destinats a cada un dels bancs d'aliments participants, els quals decidiran exactament quin tipus de producte necessiten, la quantitat i el moment de l'entrega per a atendre millor les necessitats dels usuaris finals als quals atenen.

Paula Llop, directora de Responsabilitat Social i Relacions Empresarials de Mercadona, valora de manera molt positiva la solidaritat dels clients en la campanya i fa un reconeixement especial a la labor del voluntariat que participa en la Gran Recollida i que destaca "com a factor clau per a l'èxit i el resultat de la campanya".

Per la seua part, Pedro Llorca, president de FESBAL, ha valorat el compromís i l'esforç de Mercadona en la Gran Recollida, i ha agraït a la companyia i als seus clients la seua solidaritat per a recaptar els més de 3,5 milions d'euros amb els quals podran proveir-se de productes durant l'any que ve.                                                                                 

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit.

La companyia col·labora amb més de 500 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats que reben diàriament donacions per a donar suport a les persones que estan en una situació difícil. Igualment, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a aconseguir-ho, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic.

En este sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, és sòcia del Pacte Mundial de Nacions Unides per a la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Voluntària en una botiga de Mercadona durant la Gran Recollida d'AlimentsVoluntària en una botiga de Mercadona durant la Gran Recollida d'Aliments.

Línia de caixa en una botiga de Mercadona durant la Gran Recollida d'AlimentsLínia de caixa en una botiga de Mercadona durant la Gran Recollida d'Aliments.