Bossa de paper de Mercadona en la línia de caixes

Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga firmen un conveni de col·laboració

27 de maig de 2019
  • Mercadona dona suport a la tasca de Creu Roja de Màlaga amb donacions en espècie per a destinar-les a les famílies més vulnerables.

Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga han firmat un conveni de col·laboració en què l'empresa es compromet a col·laborar amb l'atenció que Creu Roja du a terme amb persones en risc d'exclusió social a través de donacions en espècie. Ho han ratificat el director de Relacions Externes de Mercadona a Màlaga, Francisco Javier Rodríguez; i el president provincial de Creu Roja Espanyola a Màlaga, Luis Utrilla.

El suport de Mercadona servirà per al reforç del programa d'Intervenció Social de Creu Roja Espanyola a Màlaga, des del qual es va prestar ajuda en 2018 a més de 38.000 persones a la província amb 296.000 intervencions.

A través d'este programa, Creu Roja té en compte les consideracions humanitàries cap a les persones més vulnerables i treballa amb un enfocament centrat a afavorir l'activació i la integració d'estos. El voluntariat d'esta organització dona la mà perquè famílies en dificultat puguen tindre cobertes necessitats bàsiques, i donarà suport per a assumir factures de subministraments o amb donacions d'aliments, ajudes d'higiene i vestuari, material escolar…

L'acord entre Mercadona i Creu Roja Espanyola a Màlaga també preveu vies de col·laboració en situacions d'emergència o catàstrofe natural, a través de donacions en espècie que es concretaran segons les necessitats.

Compromís social: col·laboració amb cinc menjadors socials i amb el Banc d'Aliments de Màlaga

Mercadona, dins del seu Pla de Responsabilitat Social i amb la finalitat de contribuir al desenvolupament i progrés sostenible de la societat de què forma part, ha donat en 2018 a través de diferents iniciatives, 219 tones d'aliments de primera necessitat a Màlaga. Destaca la col·laboració amb entitats com el Banc d'Aliments de Màlaga, a través de la donació de productes i la seua participació en 'Operacions Quilo' com la 'Gran Recollida' del mes passat de desembre, a la qual es van sumar 70 botigues de la cadena a la província.

Mercadona també col·labora amb cinc menjadors socials a la província de Màlaga amb l'entrega diària d'aliments. A esta acció social es va unir el mes d'agost passat el menjador d'EMAÚS a Vélez-Màlaga, que amplia la llista de col·laboracions diàries juntament amb el Menjador Social Santo Domingo, la Fundació Casa del Sagrado Corazón (Cottolengo), els dos a Màlaga capital, i els menjadors Emaús Obra de Amor d'Estepona i Casa de Asís a Antequera.

Donacions d'aliments de Mercadona a Espanya

Per mitjà del pla d'acció social, Mercadona té el compromís de retornar a la societat part del que rep d'esta, per això dona suport i col·labora amb diverses institucions i entitats socials que ajuden moltes persones a Espanya.

En 2018, a través de diferents iniciatives, la companyia va donar 8.300 tones de productes a bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques, l'equivalent a 140.000 carros de la compra.

Consulta amb quines entitats socials col·labora Mercadona en cada comunitat o ciutat autònoma d'Espanya.