Firma conveni de col·laboració amb el Banc d'Aliments de Ceuta

Mercadona firma un conveni de col·laboració amb el Banc d'Aliments de Ceuta

21 de març de 2019
  • Amb este acord, la companyia es compromet a donar productes de primera necessitat perquè el Banc els puga distribuir a través d'entitats benèfiques.
  • Mercadona formalitza així una relació que ja havia iniciat al desembre quan va participar en la Gran Recollida celebrada a la ciutat autònoma, en la qual els clients de la companyia de supermercats van donar 6.700 quilos de productes bàsics.

La companyia de supermercats Mercadona i el Banc d'Aliments de Ceuta han firmat un conveni de col·laboració que formalitza la seua relació, basada en la donació d'aliments de primera necessitat per a distribuir-los a les persones més necessitades, a través de les diferents organitzacions assistencials que col·laboren amb el Banc d'Aliments de Ceuta. Per la seua banda, el Banc d'Aliments ha ratificat el seu compromís de distribuir entre les organitzacions socials els productes en condicions adequades perquè puguen arribar al consumidor en perfecte estat.

El conveni té com a finalitat continuar la relació que Mercadona ja havia iniciat amb el Banc d'Aliments quan va participar en la Gran Recollida, celebrada el mes de desembre passat a la ciutat autònoma i en la qual els clients van donar 6.700 quilos de productes bàsics.

El president del Banc d'Aliments de Ceuta, Pedro Mariscal, va mostrar la seua satisfacció i agraïment pel conveni firmat, ja que s'obri una nova etapa en les relacions entre Mercadona i el Banc d'Aliments, que sens dubte donarà els fruits a curt termini, per a poder complir amb les finalitats socials d'esta associació. Mariscal ha agraït "la col·laboració incondicional que sempre ha trobat en Mercadona per a ajudar les persones que més ho necessiten".

Per part de Mercadona, el director de Relacions Externes a Ceuta, Rafa Piñero, ha agraït al Banc d'Aliments de Ceuta "el seu treball i dedicació altruista al servici dels més necessitats", i ha afirmat que la firma del conveni "és la nostra contribució perquè una institució com el Banc d'Aliments puga desenvolupar la seua tasca encomiable".

El Banc d'Aliments de Ceuta és una associació sense ànim de lucre que té finalitat d'aprofitar els excedents d'aliments que es deriven de la seua producció i comercialització,  i els emmagatzema i els distribuïx entre organitzacions assistencials reconegudes legalment de Ceuta.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona.

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els interproveïdors la conversió de residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb un total de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és, des de 2009, membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en el qual tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la Defensa dels Valors Fonamentals en Matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi Ambient i Lluita contra la Corrupció.

Mercadona a Ceuta

La cadena de supermercats té dos establiments a la ciutat autònoma de Ceuta. El primer supermercat, situat a La Almadraba, es va inaugurar el mes de setembre passat, mentre que el mes de desembre de 2018 va obrir la botiga situada a l'avinguda d'Espanya. Les dos obertures han permés ampliar la plantilla de la companyia, ja que s'ha permés incorporar 177 treballadores i treballadors amb treball estable i de qualitat. Així mateix, la inversió total que s'ha fet en estos dos nous supermercats ha sigut de 17,9 milions d'euros.

Imatge de capçalera: A l'esquerra, el president del Banc d'Aliments de Ceuta, Pedro Mariscal, i a la dreta, el director de Relacions Externes a Ceuta, Rafa Piñero.