Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Saragossa

Mercadona entrega productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de Saragossa

17 de juny de 2020
  • La companyia aferma la col·laboració amb el Banc d'Aliments de Saragossa amb l'entrega de 17.000 kg de productes de primera necessitat com llet, conserves de peix, llegum cuit, fruita envasada i xocolate.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia ha donat a les diferents entitats i organitzacions socials, fins hui, més de 115 tones de productes i aliments.
  • L'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, ha remarcat la necessitat que les empreses ajuden a donar suport a la ciutat de Saragossa.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 208 tones d'aliments de primera necessitat només a Aragó.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, reactiva el procés de donacions amb les entitats socials de Saragossa amb les quals col·labora habitualment, i implementa noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

En l'entrega d'aliments, Mercadona ha comptat amb la presència de l'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, el qual ha dit que “Mercadona fa una generosa donació, estic convençut que continuarà col·laborant, volem agrair a la gent que ha treballat en els supermercats per la gran labor que ha fet”.

Chema de Lasala, director de Relacions Institucionals de Mercadona a Aragó, destaca que: ''La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials d'Aragó, on va donar 208 tones d'aliments l'any 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

Durant esta, el president del Banc d'Aliments de Saragossa, José Ignacio Alfaro, ha assenyalat que: “estem molt agraïts amb aquelles empreses que, com Mercadona, contribuïxen a donar continuïtat al projecte iniciat per la nostra entitat. Des del banc sol·licitem a tota la societat de Saragossa que, en estos moments tan difícils, la gent participe i col·labore amb nosaltres, perquè entre tots puguem continuar ajudant amb el subministrament d'aliments les famílies més necessitades de Saragossa".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any, la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 4.884 tones d'aliments, 4.674 a Espanya i 210 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de SaragossaEntrega d'aliments de Mercadona al Banc d'Aliments de Saragossa.

Logo EActiVat