Entrega de productes de Mercadona a Creu Roja Segòvia

Mercadona entrega productes de primera necessitat a Creu Roja Segòvia

25 de maig de 2020
  • La companyia aferma la seua col·laboració amb l'entitat provincial entregant productes de primera necessitat com bolquers, tovalloletes i productes d'higiene.
  • Mercadona reforça les donacions d'aliments durant l'excepcional situació ocasionada per la COVID-19 i dona resposta a les necessitats ocasionades per esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint.
  • La companyia ha donat, fins hui, a les diferents entitats i organitzacions socials de Castella i Lleó, més de 547 tones de productes i aliments.
  • L'any 2019, la companyia va donar un total de 9 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a la província de Segòvia.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país ocasionada per la COVID-19. En este sentit, manté el seu compromís amb les donacions fetes a entitats socials de la província de Segòvia amb les quals col·labora habitualment, i procedix a implementar noves mesures que garantixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'estes organitzacions.

Laura del Palacio, directora de Relacions Externes de Mercadona a Segòvia, destaca que: "La companyia, en el ferm compromís d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable i col·labora amb els bancs d'aliments i menjadors socials de la província de Segòvia, on va donar 9 tones d'aliments en 2019. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requerix per la nostra part agilitat en les nostres decisions i plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que faça falta per a donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en esta situació d'extraordinària complexitat que estem vivint".

D'altra banda, José Ignacio de Luis Páez, delegat provincial de Creu Roja a Segòvia, agraïx la labor de la companyia: "la manera de treballar de Creu Roja davant qualsevol classe d'emergència està basada en l'experiència i immediatesa per a poder ajudar les persones en situació d'extrema vulnerabilitat quan més ho necessiten. Però este sistema d'actuació no seria possible sense comptar amb aliances empresarials estratègiques. La solidaritat ciutadana i empresarial demostrada de manera continuada davant les emergències ens permeten, juntament amb el voluntariat i personal laboral, poder estar cada vegada més prop de les persones. Vull agrair a Mercadona el compromís social demostrat amb la donació de productes d'higiene (tovalloletes i bolquers) per a la infància i per a la població, amb els quals estimem que podrem ajudar més de 200 famílies sense recursos. Des de Creu Roja continuarem treballant amb totes les nostres energies i capacitats, col·laborant per a buscar solucions i agraint cada dia a totes les persones, donants, socis i empreses, com Mercadona, que ens donen suport i fan possible que el nostre treball arribe a tots els llocs, a totes les persones que més ho necessiten".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Mercadona, dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social comentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona col·labora amb més de 240 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d'Espanya i Portugal, als quals dona diàriament aliments i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen.

De fet, des de principi d'any la companyia ha donat a totes estes entitats i organitzacions un total de 2.565 tones d'aliments, 2.450 a Espanya i 115 a Portugal, quantitats que s'han anat incrementant des que la companyia, el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tindre en els processos de la companyia, prenguera la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb els quals la companyia col·labora habitualment.

Igualment, Mercadona col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. En este sentit, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els Proveïdors Totaler la conversió de residus en nous recursos. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Entrega de productes de Mercadona a Creu Roja SegòviaEntrega de productes de Mercadona a Creu Roja Segòvia

Logo EActiVat