Repartiment de Mercadona a Màlaga

Mercadona entrega més de 7.700 quilos d'aliments a Bancosol

31 de octubre de 2019
  • Mercadona va participar al mes d'abril en una operació quilo organitzada per Bancosol amb 72 centres de la província.

La companyia de supermercats Mercadona, en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb Bancosol Alimentos, ha entregat més de 7.700 quilos de productes de primera necessitat per a distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diverses entitats benèfiques que col·laboren amb Bancosol Alimentos.

En virtut de l'acord esmentat, el Banc d'Aliments de la Costa del Sol, Bancosol, i Mercadona van fer una campanya de recollida d'aliments el mes d'abril en 72 centres d'esta cadena de distribució a la província de Màlaga, en una acció en la qual van participar 1.300 voluntaris.

Des de Bancosol Alimentos, la seua vicepresidenta, Pilar Wit, va afirmar "estar molt agraïda amb les empreses que com Mercadona contribuïxen al projecte de la nostra entitat".

L'associació, Banc d'Aliments de la Costa del Sol és una organització no governamental sense ànim de lucre basada en el voluntariat que, des de 1998, gestiona la recollida, el control de qualitat, l'emmagatzematge i la distribució de productes alimentaris amb l'objectiu de fer-los arribar als centres assistencials i, a través d'estos, a les persones que els necessiten a la província de Màlaga i, d’esta manera, els plans d'alimentació són el mitjà per a arribar a la nostra àrea d'inclusió sociolaboral.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir al seu desenvolupament i progrés de manera sostenible. Amb este objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part d'esta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats per mitjà de camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seues botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a dur-ho a terme, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus; part d'este sistema està basat en els principis de l'economia circular i busca conjuntament amb els proveïdors totaler la conversió residus en nous recursos.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d'aliments, i també, per a la col·laboració en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Mercadona també col·labora a Màlaga amb sis menjadors socials amb entrega diària d'aliments. A esta acció social es va unir el mes d'agost passat el menjador d'EMAÚS de Torremolinos, que augmenta la llista de col·laboracions diàries juntament amb el Menjador Social Santo Domingo, la Fundació Casa del Sagrado Corazón (Cottolengo), els dos a Màlaga capital, i els menjadors Emaús Obra de Amor d'Estepona i Vélez Màlaga i el Menjador Social Casa de Asís a Antequera.