Representants del Banc dels Aliments i de Mercadona en un moment de la

Mercadona entrega més de 68.700 paquets de macarrons al Banc dels Aliments de Barcelona

27 de octubre de 2021
  • Col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, i participen els 250 supermercats que la cadena té a Catalunya.
  • De gener a setembre, la companyia ha entregat més de 3,8 milions de quilos d'aliments a entitats socials catalanes, que se sumen als més de 3 milions donats durant 2020.
  • Reforça el seu compromís solidari i continua incrementant les donacions a conseqüència de la situació derivada de la COVID-19.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui 68.768 paquets de macarrons (que equivalen a 34.384 quilos) al Banc dels Aliments de Barcelona.

La nova donació que s'ha fet hui al Banc dels Aliments de Barcelona forma part de les que la cadena du a terme a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia. En total, durant els primers nou mesos de l'any, ha entregat 3.846.000 quilos d'aliments, tant secs com frescos, i articles d'higiene personal, que se sumen als més de 3 milions de quilos (concretament 3.046.000) donats durant 2020, any en què va duplicar les donacions.

Mercadona col·labora diàriament amb 156 entitats socials i organitzacions benèfiques de tot el territori, com els quatre bancs d'aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les entitats col·laboradores, Creu Roja de Catalunya i el banc de productes no alimentaris La Nau, entre altres. Del total d'entitats, la majoria col·laboradores dels quatre bancs d'aliments, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a les de Tarragona, 22 a les de Girona i 9 a les comarques lleidatanes. A més, cal afegir que ha anat ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda, però sí que ho són per al consum i, des de fa més d'un any, participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, 250 en total.

De les 3.846 tones donades des de principi d'any, més de 2.500 s'han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 706 entre les de Tarragona i 426 i 204 han anat a les comarques de Girona i de Lleida, respectivament.

Des de principis d'any, la companyia ha fet efectives diverses donacions de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona. En este sentit, la presidenta de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Roser Brutau, ha recordat "l'actual situació d'emergència social derivada de la pandèmia de la COVID-19 que estan patint els bancs d'aliments, amb un increment de les persones ateses d'un 35 %" i ha destacat "el repte que significa el fet de poder garantir un repartiment d'aliments suficients i, al mateix temps, variats i saludables; per això, és necessària la col·laboració de les empreses d'alimentació i de la gran distribució per a aconseguir este gran repte i poder donar resposta a la demanda social d'aliments".

Per la seua part, el director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord i Girona, Santi Mont, ha destacat "la important labor que du a terme el Banc dels Aliments de Barcelona, així com la resta d'entitats socials i organitzacions benèfiques de Catalunya" i ha assenyalat que "en nou mesos ja hem donat més de 3,8 milions de quilos d'aliments i articles d'higiene personal, xifra que supera els més de 3 milions de l'exercici 2020, any en què les donacions es van duplicar. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social per a ajudar a pal·liar, en la mesura que siga possible, les demandes de les persones més necessitades".

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Dins del compromís de compartir amb la societat part del que rep d'esta, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l'aposta pel creixement compartit. En el marc d’esta política, col·labora amb més de 290 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals fa donacions diàriament i participa en les campanyes de recollida d'aliments que estes entitats organitzen. De fet, en 2020 la companyia va donar a totes estes entitats un total de 17.000 tones d'aliments, de les quals més de 3.000 són a Catalunya. Estes quantitats han anat incrementat des que va prendre la decisió de reforçar els processos de donació de productes de primera necessitat a les entitats socials i organitzacions benèfiques amb les quals col·labora habitualment.

Sobre els bancs d'aliments catalans

Actualment, els bancs d'aliments catalans atenen 267.000 persones, un 35 % més que abans de la COVID-19. En 2020 van distribuir 30 milions de quilos a través de 628 entitats d'ajuda social. Les conseqüències socials provocades per la pandèmia són persistents i moltes persones tenen dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Mercadona entrega productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de BarcelonaEntrega de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona.

Durant l'entrega de Mercadona de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona Representants del Banc dels Aliments i de Mercadona en un moment de la donació feta hui.